fbpx Skip to content

Webáruház költöztetés Shopify-ra | Hogyan segít ebben a Digiloop?

Debreczeni Attila

Debreczeni Attila

webáruház költöztetés shopify-ra

Az évek alatt rengeteg Shopify webáruházat készítettünk már és sok-sok, más rendszeren működő online üzletet költöztettünk át erre a platformra. Ez idő alatt megtapasztaltuk azt, hogy sokan nincsenek tisztában egy ilyen folyamat menetével, vagy hogy pontosan mikor érdemes a Shopify-t választani. Emiatt sokan eleinte bizonytalanok is azzal kapcsolatban, hogy érdemes-e Shopify-ra váltaniuk. Ebben a cikkben összegyűjtöttük, hogy mik azok az esetek, amikor ajánlott a webáruház költöztetés Shopify-ra, és hogy ebben hogyan tud segítséget nyújtani a Digiloop mint hivatalos Shopify szakértő.

Jelek, hogy elérkezett az idő webáruházad cseréjére

Fejlesztések hiánya

Fontos, hogy webáruházad folyamatosan fejlődjön, új funkciókkal gazdagodjon. Az e-kereskedelem folyamatosan fejlődik, így neked is lépést kell ezzel tartanod és időnként fejlesztéseket végrehajtanod a webshopodon. Azonban belefuthatsz olyan problémába, hogy egy-egy új fejlesztést nem tudsz végrehajtani a meglévő webáruházadon, mert azt nem támogatja a sablon, esetleg elavult a motor, amin fut a shop, stb. Ilyenkor érdemes azon elgondolkoznod, hogy webáruházadat teljes egészében lecseréld és új alapokra helyezd. Ebben az esetben a webáruház költöztetés Shopify rendszerre egy jó opció lehet.

Negatív vásárlói visszajelzések

Ha a vásárlóid viszonylag gyakran újabb és újabb technikai problémákba ütköznek, akkor rengeteg vásárlástól fogsz elesni. Ha valamilyen probléma felüti a fejét, például eltűnik egy termék és neked vagy a szolgáltatódnak hosszadalmas időbe telik orvosolni azt, vagy ha nem is kerül sok időbe ezt javítani, de mire egy javítás elkészül, mindig valamilyen újabb technikai probléma keletkezik, akkor a vásárlók el fognak pártolni a webshopodtól, hiszen vásárlásra alkalmatlannak fogják azt találni. Ilyen esetben jobban jársz, ha nem toldozod-foltozod tovább webshopod, hanem elköltözteted, hogy az új felületed mentes legyen a technikai problémák tömkelegétől. A webáruház költöztetés Shopify-ra megoldás lehet a negatív vásárlói véleményekben megfogalmazott problémák kiküszöbölésére és webshopod stabil alapokra helyezésére.

SEO hiányosságok

Minden webáruházmotor rendelkezik valamilyen keresőoptimalizációs funkcióval. A keresőoptimalizáció folyamatosan változik, időnként új trendek jelennek meg. Ezért fontos, hogy az egyes platformok ezekre reagáljanak, hogy a te webshopod folyamatosan versenyben maradjon. Persze a keresőoptimalizálás egy összetett dolog, és fontos, hogy nagy hangsúlyt fektess a tartalmi SEO-ra és a linképítésre is. Ettől még vannak technikai részei is a keresőoptimalizálásnak, amiben ha a webshopod hiányosságot szenved, akkor bizony könnyen hátrébb kerülhetsz egy-egy keresés során a találati listában. Ilyen esetben mindenképp érdemes olyan platformra költöztetni webshopodat, ami napra kész keresőoptimalizálás szempontjából, hiszen hiába van egy jól kinéző webshopod kiváló termékekkel, ha arra nem talál rá senki. A webáruház költöztetés Shopify-ra SEO szempontból is egy kedvező lépés, hiszen a Shopify rendelkezik a legfontosabb keresőoptimalizációs megoldásokkal.

Integrálhatósági problémák

Fontos, hogy webáruházad kompatibilis legyen minél több szoftverrel és alkalmazással, hiszen biztos neked is szükséged van különböző programokra a mindennapi gördülékeny működéshez és a vásárlók teljes körű kiszolgálásához. Ilyen elengedhetetlen alkalmazásnak számít például egy-egy szállítmányozó cég nyújtotta felület, amivel a beérkező rendelésekkel kapcsolatos szállításokat tudod hatékonyan intézni. Ha webshopod nem alkalmas ilyen típusú rendszerek integrálására, akkor ideje olyan platformra költöztetned azt, ami támogatja ezeket. Például a webáruház költöztetés Shopify rendszerre egy jó választás ebben az esetben is, hiszen gyakorlatilag végtelen az alkalmazások, programok, szolgáltatások száma, amik integrálhatók Shopify-ba.

Támogatás hiánya

Egy valamire való platform, szolgáltató napra kész az e-kereskedelmi trendekkel kapcsolatban és igyekszik minél több információt átadni ezekről számodra, hogy minél hatékonyabb legyél online vállalkozásoddal. Ennek egyik leggyakoribb formája rendszeres szakmai cikkek megjelentetése, amikből értesülhetsz azokról a trendekről, tippekről, trükkökről, amikkel neked is érdemes foglalkoznod. Ha nem férsz hozzá ilyen jellegű tartalmakhoz, mert egész egyszerűen nem rendelkezik ilyenekkel a szolgáltató, akkor felmerülhet benned a kérdés, hogy egyáltalán szakszerű-e az a platform, amelyen webshopod üzemel, és hogy egyáltalán meddig lesz az még elérhető, ha már annak támogatásával se foglalkoznak. Ebben az esetben érdemes elkezdened keresni egy olyan platformot, amely naprakész az e-kereskedelemben történő változásokkal, és minden szükséges információval ellát, hogy te a lehető legzökkenőmentesebben és a leghatékonyabban üzemeltethesd webshopodat.

miért válaszd a shopify-t?

16 ok, amiért érdemes a Shopify-t választanod

 • A fejlesztések könnyen kivitelezhetők, ezért egy Shopify webáruház létrehozása rövid idő alatt megvalósítható
 • A Shopify világszerte ismert, valamint a nemzetközi terjeszkedéshez szüksége eszközökkel is rendelkezik
 • Több mint egy évtizedes fejlesztés van a Shopify mögött, így a legbiztonságosabb platformok egyike
 • Admin felülete nagyon felhasználóbarát
 • Beépített analytics funkcióval rendelkezik, de további mérőkódok elhelyezésére is lehetőség van, ha valamelyik népszerű analitikai programot használnád inkább
 • A szállítás opciók könnyen beállíthatók
 • A legnépszerűbb számlázó rendszerek integrálhatók a Shopify-jal
 • A Shopify-hoz csak reszponzív sablonok érhetők el, így ha valamelyik ingyenes sablon mellett teszed le a voksodat, akkor is mobilbarát lesz a webshopod
 • Egyszerűen használható beépített blog funkcióval is rendelkezik
 • Különböző bővítmények segítségével hírlevélküldés is megoldható
 • Rengeteg fizetési megoldás közül választhatsz, ezen megoldások tárháza folyamatosan bővül
 • Beépített SEO funkciókkal rendelkezik, így neked csak a tartalmi keresőoptimalizálással kell foglalkoznod
 • A legnépszerűbb közösségi oldalak könnyen integrálhatók, így a termékek hirdetése könnyen megvalósítható
 • A Shopify-hoz elérhető alkalmazások száma és típusa gyakorlatilag végtelen, ezért bármilyen igény merül fel webshopodat illetően, azt biztos, hogy meg fogod tudni valósítani egy Shopify alkalmazással
 • A hét minden napján és a nap minden órájában elérhető a Shopify ügyfélszolgálata
 • A Shopify egy cloud hosted platform így nem kell attól tartanod, mint egy self-hosted rendszer esetében, vagyis, hogy bármikor váratlanul összeomolhat a rendszer

Webáruház költöztetés Shopify-ra a Digiloop segítségével

A Digiloop hazánk első hivatalos Shopify Expert csapata, ami több mint 7 éve készít Shopify webáruházakat és alkalmazásokat hazai kisvállalkozásoknak és több milliárdos forgalmat bonyolító nemzetközi cégeknek egyaránt. A Digiloop az ügyfeleinek teljes körű Shopify webáruház készítést/költöztetést nyújt az elejétől a végéig. Onnantól kezdve, hogy valaki felveszi a kapcsolatot a Digilooppal folyamatos kapcsolattartásra számíthat a kezdeti egyeztetésektől kezdve a szerződéskötésen és az egyes részteljesítéseken át a komplett webáruház elkészítéséig, valamint az annak használatával kapcsolatos ismeretanyagok átadásáig.

Ha te is a Digiloopot választod, hogy elavult, nem megfelelően működő webshopodat Shopify rendszerre átköltöztesd, akkor folyamatosan nyomon kísérheted webáruházad alakulását és folyamatosan, szinte naponta adhatsz visszajelzést arról, hogy menyire vagy elégedett a webáruházad aktuális állapotával. Így biztos, hogy a végeredmény egy minőségi Shopify webáruház lesz. A lentiekből pedig megtudhatod, hogy milyen fő lépésekből áll egy webáruház költöztetés Shopify-ra.

webáruház költöztetés shopify-ra a digiloop segítségére

1. Shopify sablon kiválasztása és személyre szabása

A webáruház költöztetés Shopify rendszerre első fontos lépése a webáruházad sablonjának kiválasztása. Fontos, hogy a választás során ne csak a látványos megjelenést és a felhasználóbarát működést tartsd szem előtt, hanem azt is, hogy milyen funkciók fognak szerepet kapni az új webshopban, hiszen ezek is nagyban befolyásolják a választást. A helyes döntés érdekében olvasd el korábbi cikkünket a Shopify sablonok kiválasztásával kapcsolatban. Ha ennek ellenére is bizonytalan vagy a döntésben, akkor szakértő csapatunk rendelkezésre áll számodra a Shopify sablon kiválasztásának folyamatában is. A választott sablont pedig az igényeid szerint fogjuk teljesen személyre szabni a Shopify webáruház fejlesztése során.

2. Szállítási és fizetési módok kiválasztása és beállítása

Érdemes minél több fizetési és szállítási módot megadnod webáruházadban, hogy minél több választási lehetőséget biztosíts vásárlóid számára. Szerencsére a Shopify a legnépszerűbb fizetési és szállítási módok mindegyikével kompatibilis. A fizetési módok egy része viszonylag könnyen beállítható a Shopify admin felületén, de van, amihez viszont fejlesztői tudás szükséges. A különböző szállítási módok szintén könnyen beállíthatóak. Viszont vannak szolgáltatások, melyek integrálásához mindenképp Shopify szakértőre lesz szükséged, mint például valamilyen csomagpont vagy csomagautomata kiválasztásának a lehetősége. A Digiloop ezeknek a szolgáltatásoknak az integrálásában, beállításában és tesztelésében az élen jár hazánkban, ezért neked nem kell ezekkel bajlódnod.

3. Termékek importálása Shopify webáruházba

A termékek átvitele Shopify webáruházba sokak számára fejtörést okoz. Főleg akkor, ha nem egy egyszeri exportálásról majd inportálásról van szó, hanem valamilyen vállalati rendszerből fognak frissülni az adatok folyamatosan. A Digiloop egyik szolgáltatásának segítségével könnyedén tudjuk az adatokat Shopify webáruházba importálni és ezeket automatikusan frissíteni így elkerülve a rendszeres manuális feltöltést. Így a webáruház költöztetés Shopify-ra könnyedén és rövid idő alatt kivitelezhető.

4. URL-ek átirányítása

A webáruház költöztetés Shopify rendszerre egyik fontos lépése az URL-ek átirányítása. Régi webáruházad üzemen kívül helyezése előtt érdemes a meglévő fontos URL-eidet 301-es átirányítással átirányítani az új weboldalon található URL-ekre, ha ezek a régi URL-ek már nem fognak élni az új Shopify webshopban. Így a Google tudni fogja, hogy azok már más URL-en élnek tovább. Az átirányítást megteheted Shopify webáruházad admin felületén. Természetesen ezek beállításában is tud segíteni a Digiloop.

5. Shopify webáruház áthelyezése a választott domainre

A webáruház költöztetés Shopify-ra utolsó lépése a webáruház áthelyezése a választott domainre. Ha minden rendelkezésre áll és hibamentesen működik, akkor nincs más hátra, mint az új webshopot áthelyezni a meglévő domainedre, vagy ha az új webáruházadhoz új domaint vásároltál, akkor arra. A Shopify webáruházad admin felületén könnyedén beállíthatod a kívánt domaint. Ha új domaint vásárolsz, ami regisztrációra is szorul még, akkor ezt a Shopify-on keresztül is megteheted, ugyanis ilyen szolgáltatással is rendelkezik a platform.

Összegzés

Röviden tehát azt lehet elmondani, hogy a webáruház költöztetés Shopify-ra nem egy hosszú folyamat, viszont mindenképp szakértelmet igényel. A megfelelő sablon kiválasztása és személyre szabása, a különböző szoftverek, alkalmazások integrálása és a termékadatok automatikus szinkronizációjának beállítása egy átlag e-kereskedő számára komoly kihívásokat tartogathat. Ha neked is szükséged van szakértő segítségre a webáruházad Shopify-ra való költöztetésében, akkor keresd hivatalos Shopify szakértő csapatunkat.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Tetszett a cikk?
Olvasd el a többi írásunkat is!