fbpx Ugrás a tartalomra

Számlázó rendszerek Shopify webáruházakhoz – 2 nagyszerű megoldás

Sárvári Nelli

Sárvári Nelli

Számlázás

Webáruházad megnyitása során számos tényezőre kell odafigyelned, ezek közül a számlázásra is. Ebben a cikkünkben tájékoztatást nyújtunk számodra azzal kapcsolatban, hogy milyen módon valósíthatod meg online áruházadban a számlázást, és melyek a legmegfelelőbb számlázó rendszerek Shopify webáruházadhoz.

Miért van szükséged számlázásra?

Manapság vállalkozóként már semmit sem tudsz eladni vásárlóidnak anélkül, hogy ne állítanál ki valamilyen számlát az eladott termék(ek)ről, a különböző fizetési módok megnevezése mellett. Pontosan ugyanez a helyzet az online világban is, a webáruházad sem üzemelhet anélkül, hogy rendelkeznél egy megfelelő számlázó rendszerrel.

Számos oldalról megközelítheted a kérdést, hiszen egy-egy számlázó rendszernek megvannak az előnyei és a hátrányi egyaránt.

A megfelelő számlázó rendszer kiválasztása során számos kérdést kell feltenned azzal kapcsolatban, hogy pontosan mire is fogod használni az adott programot. Érdemes alaposan átgondolnod tehát, hogy miért is éri meg neked az adott csomagra előfizetni. Szerencsére ingyenes verziókat is találhatsz, azonban egy nagyobb mennyiségű számlázás esetén érdemes lehet beruháznod egy megfelelőbb csomagba. Ebben az esetben természetesen megérheti egy nagyobb összeget költeni, hiszen megtérülhet az ára.

A döntés során nyilván érdemes figyelembe venni azt is, hogy milyen forgalommal rendelkezik a webáruházad, hiszen más igényeid lehetnek a számlázás terén, amennyiben nagyobb mennyiségű terméket értékesítesz.

Mielőtt kiválasztanád a webshopod számára legmegfelelőbb számlázó rendszert, mindenképp használd ki az ingyenes tesztidőszakot, amely rávilágíthat a számodra hiányos részletekre, amelyek nélkül nem tudod elképzelni online áruházad üzemeletetését. Célszerű tehát minél alaposabban utánajárni és ki is próbálni ezeket (akár többet is), hogy teljesen biztos lehess a végső választásodban.

Számlázó rendszerek Shopify webáruházadba

Billingo

Számlázó rendszerek Shopify webáruházadba a Billingoval
Forrás: Billingo

A Billingo egy nagyszerű lehetőség számodra, hiszen ingyenes programmal is rendelkezik, amennyiben nem szeretnél pluszba havidíjat fizetni termékeid számlázása során. Sőt mindenféle extra díjtól mentes, tehát nem kell ráadást fizetned például az e-számlák kiállítása, illetve a könyvelői adatexport után sem. A program 100% NAV-felelősségvállalást garantál számodra és amennyiben a szoftver hibája miatt kapsz büntetést, a Billingo átvállalja azt. Továbbá ingyenes könyvelői összekötést, szakértői ügyfélszolgálatot, világszínvonalú API-t biztosít, ugyanakkor automatizálást az ismétlődő számláidhoz, sőt az egyedi elképzeléseid kivitelezését is opcióként biztosítja a számlázó rendszer.

A Billingo tökéletesen használható a Shopify programjával, így megfelelő választás lehet számodra, amennyiben Shopify webáruházat szeretnél nyitni, vagy már rendelkezel is eggyel. A Starter csomagot teljesen ingyen kezdheted el használni, így könnyedén kipróbálhatod, hogy számodra ez az alkalmazás a megfelelő a számlázás kivitelezésére. Bármikor tovább tudsz lépni egy magasabb csomagra, így amiatt sem kell aggódnod, hogy esetleg nem tudsz a későbbiek folyamán változtatni.

A Billingo telepítéséhez először regisztrálnod kell az oldalon, majd a Shopify-Billingo összekötés segítségével könnyedén Shopify áruházad részeként tudhatod az alkalmazást.

Számlázz.hu

Számlázás a szamlazz.hu-nál
Forrás: szamalzz.hu

A számlázz.hu szintén egy megfelelő opció online Shopify áruházadba, hiszen ezzel a számlázási rendszerrel is tökéletesen kivitelezheted a cégednek megfelelő számlázással kapcsolatos feladatokat.

A program ingyenes számlakiállítást garantál, amelyet korlátlan mennyiségben használhatsz. A felületük is könnyen kezelhető, bárhonnan, bármikor hozzáférhetsz az oldaladhoz, amely biztonságos és könnyen integrálható. A rendszer folyamatosan fejleszti magát, hogy bármilyen változások is történjenek az adózási szabályokban, neked ne kelljen külön figyelmet fordítanod rá, hiszen automatikusan változik az oldal is. A Billingohoz hasonlóan ez a szolgáltatás is felhő alapú, így biztonságosan és bármikor hozzáférhetsz a számlázáshoz. Ezen felül továbbá bármilyen más szolgáltatásokkal könnyedén összekapcsolható, így az integrálhatóság is teljesül.

Amennyiben további funkciókra lenne szükséged, lehetőséged van különböző csomagokra is előfizetned, amelyek számos további funkcióval rendelkeznek, hogy a számodra legmegfelelőbb számlázási rendszert készíthesd el.

A számlázz.hu oldalán is választhatod az ingyenes verziót, amennyiben elegendő számodra az alapfunkciók megléte. Egy egyszerű regisztráció után már készítheted is a korlátlan mennyiségű papíralapú számlát. A Billingohoz hasonlóan itt is megtekintheted az egyes csomagokat és az azokkal járó költségeket, illetve előnyöket egyaránt.

A számlázz.hu a Billingoval ellentétben a Shopify App Store-ban is megtalálható és onnan könnyedén a webshopodba integrálható.

Összegzés

Összességében tehát érdemes lehet mindenképp tájékozódni, illetve kipróbálni a választott számlázási rendszert mielőtt kiválasztanál egy csomagot Shopify webáruházad számára. Ajánlott tájékozódni minden lehetőséggel kapcsolatban, hiszen lehet, hogy valamelyik program sokkal szimpatikusabb lesz számodra mint a másik.

Amennyiben nem tudod, hogy kezdj bele, vagy elakadtál online áruházad elkészítésében, kérd Shopify Expert csapatunk segítségét!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: email

Tetszett a cikk?
Olvasd el a többi írásunkat is!