fbpx Ugrás a tartalomra

7 megbízható felület a domain név regisztrációjára

Sárvári Nelli

Sárvári Nelli

Egy új webáruház marketingjének fontos része egy olyan domain név, ami tökéletesen tükrözi a márkát. A tökéletes domain nevek egyszerűek, könnyen megjegyezhetők és gyorsan begépelhetők. Amint egy új vállalkozás ötlete felmerül fontos, hogy a domain név regisztrációjára éppen annyi figyelmet szentelj, mint annak megvásárlására és fenntartására.

Ez a procedúra bonyolultnak és nehéznek tűnhet, ezért összeraktunk egy listát, hogy pontosan melyik felület lenne számodra a megfelelő a domain neved regisztrálásához.

Mi is az a domain név regisztráció?

A domain név egy különleges cím, amely segít az embereknek megtalálni weboldaladat. Természetesen először végig kell menned a domain név kiválasztásának folyamatán, azonban ez nem elég, hiszen keresned kell egy platformot, ahol mindezt regisztrálhatod is. Ez az a pillanat, amikor a domain név regisztrációja képbe jön. A domain név regisztrációs felülete az a felület, ahol megvásárolod és felállítod a domain nevedet, továbbá az oldalad URL címe és a különleges IP cím is hozzárendelésre kerül.

Érdemes a döntés előtt alaposan megvizsgálni az egyes felületeket. Az alábbiakat érdemes alaposan megismerned a platformmal kapcsolatban:

1. Kezdeti árak és a megújításhoz szükséges árak

A legtöbb domain név regisztrációjára alkalmas felületen lehetőséged van arra, hogy kiválaszd, hogy havidíjakkal vagy éves szinten szinten szeretnél fizetni. A regisztráció első éve nagy valószínűséggel alacsonyabb árkategóriájú, mint a későbbi évek során kifizetendő összegek. Tehát fontos megnézned, hogy hiába hangzik jól egy esetleges olcsóbb kezdés, hogyha a későbbi évek során esetleg sokkal rosszabbul járhatsz, mint egy másik platform esetében.

2. Adatvédelmi lehetőségek

Amikor regisztrálsz egy domain nevet, meg kell adnod a személyes adataidat, mint név, cím, e-mail cím. Ezek az információk WHOIS által kerülnek tárolásra és a ICANN (The Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) kezeli a továbbiak folyamán. Ez azt jelenti, hogy bárki meg tudja nézni, hogy kié az adott domain név és hogyan tud kapcsolatba lépni velük telefonon, e-mailben vagy postai úton. Számos domain név tulajdonos dönt úgy, hogy nem szeretné megosztani ezeket az információkat. Biztosnak kell lenned abban, hogy bármelyik platformot is választod a domain név regisztrációjára, legyen lehetőséged arra, hogy a személyes információidat el tudd rejteni, amennyiben nem szeretnéd megosztani azokat a nagyvilággal.

3. Domain név áthelyezése

A domain név áthelyezése során az egyik platformon szereplő domain név kerül áthelyezésre egy másik regisztrációs felületre. Ez abban az esetben lehet hasznos, hogyha időközben találsz egy számodra megfelelőbb platformot és a váltás mellett döntesz. Vizsgáld meg, hogy mennyire rugalmas az általad választott regisztrációs felület, hogy egy esetleges váltás során ne merüljön fel semmi probléma és a domain nevedet könnyedén átvihesd egyik platformról a másikra.

4. Csomagok és kiegészítő szolgáltatások

Néhány domain név regisztrációjára alkalmas felület biztosít számodra különböző csomagokat, például az oldalad hostingja vagy egy e-mail cím. Ezek a csomagok általában sokkal jobban megérik számodra és könnyebbé teszik a weboldalad működését. Vess egy pillantást arra is tehát, hogy milyen csomagokat és kiegészítő szolgáltatásokat vehetsz igénybe az adott platformon, hogy mindent egy felületen kezelhess.

A legjobb domain név regisztrációs felületek

Az alábbiakban olvashatsz a hét legjobb domain név regisztrációs felületről. A fent említett négy kritériumról mindegyik esetében írunk, hogy segítsük számodra a megfelelő kiválasztását.

1. Shopify

Shopify
Forrás: Shopify

A Shopify a lehető legjobb domain név regisztrációs platform, amennyiben online áruházad elindításán gondolkozol.

Amennyiben még sosem készítettél online áruházat itt kényelmesen megteheted. Rengeteg eszközre és platformra van szükséged az online áruházad elindításához. Szükséged van egy domain név regisztrációs felületre, egy szerverre, ahol tárolhatod a domain neved és az e-mail és ügyfélszolgálat funkciók is egészen biztos, hogy jól fognak jönni. Természetesen mindezt egyedül is megcsinálhatod, azonban a tapasztalataink azt mutatják, hogy nagyon könnyedén bonyolulttá válhat a procedúra és el lehet veszíteni a fonalat.

A Shopify lehetővé teszi, hogy mindezt egy helyen el tudd készíteni. Amikor Shopify-on keresztül történik meg a domain név regisztráció, azonnal hozzákapcsolódik az online áruházadhoz, így nem kell azzal kapcsolatban aggódnod, hogy egy esetleges harmadik fél általi szolgáltató komplikálttá tenné a folyamatot.

Az árak egy picit drágábbak, mint a többi domain név regisztrációs felület esetében, azonban a megújítás ára észszerű. A Shopify azok számára megfelelő, akik szeretnék elkészíteni online áruházukat is, így amennyiben neked nem ez a terved, ez a platform sajnos nem megfelelő számodra.

Néhány információ a fent említett kritériumok alapján:

 • Kezdeti árak és a megújításhoz szükséges árak: Az domain név árak 11 és 14 dollár között mozognak éves szinten. A domain név megújításához pedig ugyanerre az összegre lesz szükség, nincsenek meglepetések.
 • Adatvédelmi lehetőségek: A Shopify platformja automatikusan tartalmazza a WHOIS adatvédelmét minden egyes domain név regisztrációja esetében, nem kell plusz összegeket fizetned az adataid védelméért.
 • Domain név áthelyezése: A domain név könnyedén áthelyezhető a Shopify-ra vagy a Shopify-ról. Amennyiben Shopify-ra szeretnéd áthelyezni, meg kell győződnöd arról, hogy 60 napig biztosan rendelkezni fogsz a domain névvel. Amennyiben Shopify-ról szeretnéd áthelyezni a domain nevet néhány kattintással meg is teheted azt.
 • Csomagok és kiegészítő szolgáltatások: A Shopify lehetőséget biztosít számodra, hogy mindent megtalálhass, amire csak szükséged van az online áruházad elkészítéséhez. Ez azt jelenti, hogy a domain név regisztrációjával együtt a webáruházad hostingjáért, a webáruházad designjáért, az online vásárlás funkciójáért és az e-mailért is fizetsz egy csomagban. Ezen a listán megtalálhatod az összes lehetséges funkciót, amit a Shopify ajánlani tud számodra.

2. Namecheap

Namecheap a domain név regisztrációjához
Forrás: Namecheap

A Namecheap egy megfizethető lehetőség a domain név regisztrációjához és még egy nagyszerű webhostingot is kaphatsz egy csomagon belül. Annak ellenére, hogy a webhely nagyszerű ügyfélszolgálatot hirdet, az ügyfelek véleménye szerint a szolgáltatás nem a legjobb, ezért ezt érdemes szem előtt tartani.

Jó lehetőség azok számára, akik jó ár-érték arányt keresnek és egy olyan platformot, amely magába foglalja a WHOIS védelmét és a webhostingot.

Néhány információ a fent említett kritériumok alapján:

 • Kezdeti árak és a megújításhoz szükséges árak: Amennyiben .com végződést szeretnél domain nevednek, az árak 8.88 dollártól kezdődnek éves szinten. A megújításhoz szükséges árak 12.98 dollártól kezdődnek és átlagosan 4 dollárral növekednek a második évben az elsőhöz képest.
 • Adatvédelmi lehetőségek: A platform védelmet biztosít a WHOIS által, továbbá az SSL-tanúsítványok, a VPN és a PremiumDNS kiegészítik az éves díjat.
 • Domain név áthelyezése: A platformon könnyen áthelyezheted a domain nevedet. Könnyedén elhagyhatod a Namecheap oldalát, amennyiben már 60 napja rendelkezel az adott domain névvel. Amennyiben a Namecheap oldalára szeretnéd áthelyezni a már meglévő domain neved gyorsan és megfizethető módon tudod kivitelezni.
 • Csomagok és kiegészítő szolgáltatások: A Namecheap nagyszerű csomagajánlattal rendelkezik, a domain név regisztrációja mellett lehetőséged van a webhostingra is. A kiegészítő szolgáltatások között szerepel az e-mail, biztonsági funkciók (SSL,VPN, DNS) és WordPress hosting.

3. Hover

Hover
Forrás: Hover

A Hover körülbelül 2008 óta elérhető és a legjobb az egészben az egyszerűsége. Ha csak egy domainre van szükséged minden csindadratta nélkül, akkor ez egy nagyszerű lehetőség a számodra. A Hover Connect lehetővé teszi az olyan alapvető szolgáltatások csatlakoztatását, mint az Etsy, a Facebook vagy a Shopify.

Néhány információ a fent említett kritériumok alapján:

 • Kezdeti árak és a megújításhoz szükséges árak: Az árak 12.99 dollártól kezdődnek éves szinten a .com domain nevekre, a megújítás 14.99 dollárba kerül a második évtől kezdve.
 • Adatvédelmi lehetőségek: A WHOIS védelme biztosított minden top-level domain számára.
 • Domain név áthelyezése: A domain név áthelyezése 12.99 dollártól kezdődik a .com végződés esetében, Könnyen áthelyezheted a domain nevedet a Hoverre, amennyiben a domained 60 napnál korábban lett létrehozva és semmilyen probléma nem kapcsolódik hozzá.
 • Csomagok és kiegészítő szolgáltatások: A Hover lehetőséget ad arra, hogy tömeges számban vásárold meg a domaineket és e-mail funkciókat is vásárolhatsz.

4. Google Domains

A Google Domains egyszerűbben használható mint a Hover. Az árak megfizethetők és kevesebbe kerül, mint a Shopify és Hover a .com végződésű domainek esetében. A legjobb a Google Domains használata során az, hogy könnyedén összekötheted fizetett hirdetésekkel a későbbiek során, továbbá a Google lehetőséget ad a beépített e-mail használatára és a hét minden napján 24 órás ügyfélszolgálatra.

Néhány információ a fent említett kritériumok alapján:

 • Kezdeti árak és a megújításhoz szükséges árak: Az új domainek évi 9 dollártól kezdődnek. Minden csomag magába foglalja az adatok védelmét, a hét minden napján 24 órában elérhető ügyfélszolgálatot, az e-mailek továbbítását, a két lépcsős igazolást, a Google Cloud DNS-t és a domain név továbbítását.
 • Adatvédelmi lehetőségek: A WHOIS védelem szerepel a csomagban.
 • Domain név áthelyezése: Könnyen áthelyezhető a domain név a Google Domains-re, azonban az ár attól függ, hogy pontosan milyen domaint szeretnél áthelyezni.
 • Csomagok és kiegészítő szolgáltatások: Hozzáadhatod a Google Ads-et, e-mailt és a weblaptervezést is.

5. Domain.com

Domain.com
Forrás: Domain. com

A Domain.com a gyorsaságáról és megbízhatóságáról ismert. Lehetőséged van továbbá személyes chatre, ami kifejezetten hasznos lehet vállalkozásod kezdete során. Azonban az adatvédelem plusz költségekkel jár és az árazás máshol jobb lehet. a Domai.com jó lehetőség számodra, amennyiben megbízható webhostingra vágysz.

Néhány információ a fent említett kritériumok alapján:

 • Kezdeti árak és a megújításhoz szükséges árak: A .com végződésű domain nevek évi 9.99 dollártól kezdődnek egy 1 éves minimum használattal. A megújítás ára 13.39 dollártól kezdődik a második évtől.
 • Adatvédelmi lehetőségek: A domain adatvédelme kiegészítőnek számít, és a domain regisztrációjával együtt csomagban évi 8.99 dollárért megvásárolhatod.
 • Domain név áthelyezése: A domain név könnyedén áthelyezhető, azonban a vállalat nem jelzi ennek árát a weboldalukon. Úgy kell áthelyezned a domaint, hogy nem tudod mennyibe fog kerülni. Amennyiben úgy döntesz, hogy a Domain.com oldalát választod mindenképp nézd meg a felsorolt egyéb szolgáltatásokat, hogy biztosan azt kapd, amit szeretnél.
 • Csomagok és kiegészítő szolgáltatások: Az oldalon lehetőség van a webhosting (3.75 dollár/év), a WHOIS adatvédelem, a web design és marketing, e-mail és SSL biztonság megvásárlására.

6. Dynadot

Dynadot
Forrás: Dynadot

Az átlátható és elfogadható árakkal, illetve az egyszerű webdesignnal a Dynadot egy tökéletes lehetőség a webhosting számára. Azonban ami megkülönbözteti ez a weboldalt a többitől, az az általuk kínált top-level domainek száma. A top-level domainek végei olyanok mint a .com, .co, .shop, stb. A Dynadot több száz top-level domaint kínál, így könnyen lehet, hogy megtalálod azt, amire szükséged van.

Néhány információ a fent említett kritériumok alapján:

 • Kezdeti árak és a megújításhoz szükséges árak: A Dynadot kifejezetten átlátható árakkal dolgozik, az oldalukon mind a kezdeti, mind a megújításhoz szükséges árakat megtalálhatod. Az árak is megfizethetők, hiszen a .com végződéssel rendelkező domainek már évi 7.99 dollártól kezdődnek az első évben és a megújítás után a második év 8.99 dollárba kerül majd.
 • Adatvédelmi lehetőségek: A WHOIS védelem automatikusan a domained része. A kétfaktoros hitelesítést is minden fiók tartalmazza.
 • Domain név áthelyezése: A domain nevek áthelyezése egyszerű és 8.99 dollártól kezdődnek a .com végződések esetében.
 • Csomagok és kiegészítő szolgáltatások: A Dynadot lehetőséget biztosít az ingyenes weboldalkészítéshez, egy egészen hosszú időt a domain törléséhez (amennyiben meggondolnád magad), a web hostinghoz, SSL biztonsághoz és az e-mailhez is.

7. GoDaddy

GoDaddy
Forrás: GoDaddy

A GoDaddy az egyik legismertebb domain név regisztrációjához megfelelő oldal, habár ez nem teszi őt a legjobbá. A GoDaddy a legdrágább az eddig ismertetett domain név regisztrációra megfelelő platformok közül, magas megújítási költséggel és az adatvédelmi lehetőségek esetében plusz költséggel. Amennyiben egy nagyon híres domain név regisztrációs platformmal szeretnél dolgozni a GoDaddy a lehető legjobb választás, de az árazások alapján nem ez az első választásunk.

Néhány információ a fent említett kritériumok alapján:

 • Kezdeti árak és a megújításhoz szükséges árak: A .com domainek ára az első évben 11.99 dollárnál kezdődnek. A megújítási költséggel kapcsolatban semmi információt sem láthatunk az oldalon, erről csak azután tájékozódhatsz, hogy ezen a platformon regisztráltad a domainedet. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a GoDaddy megújítások a legdrágábbak.
 • Adatvédelmi lehetőségek: A WHOIS-védelmet nem tartalmazza a domained. A GoDaddy három szintű domainvédelmet kínál, amelyek mindegyike magába foglalja a WHOIS adatvédelmet, az árak pedig a domainedtől függenek.
 • Domain név áthelyezése: A domain név áthelyezése könnyen megvalósítható, a .com domainek áthelyezése 7.99 dollártól kezdődik.
 • Csomagok és kiegészítő szolgáltatások: Webhelybiztonság, adatvédelem, webhelykészítő, webtárhely, e-mail és online áruház készítő is elérhető.

Összegzés

Összességében tehát megállapíthatjuk, hogy számos lehetőséged van a domain név regisztrációjának kivitelezéséhez, mindösszesen át kell gondolnod, hogy számodra mi a fontos és mire szeretnél nagyobb hangsúlyt fektetni.

A cikk eredeti nyelven a Shopify blogján olvasható. Bejegyzésünk az ott megtalálható írás alapján készült.

Amennyiben szeretnéd elkészíteni Shopify áruházad, keresd Shopify Expert csapatunkat álmaid megvalósításához!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: email

Tetszett a cikk?
Olvasd el a többi írásunkat is!