fbpx Ugrás a tartalomra

10 jövedelmező webáruház ötlet | Mivel érdemes kereskedni 2023-ban?

Pálinkás Vanda

Pálinkás Vanda

Az utóbbi évek tendeciája az online kereskedelem egyre nagyobb térnyerése. Az emberek számára kényelmesebb és gyorsabb megoldás online megtalálni a kívánt terméket,  mint személyesen vásárolni. Ezzel arányosan a webáruházak száma is növekszik, hogy kielégítsék az egyre növekvő keresletet.

Az e-kereskedelem megoldást nyújt a vásárlók számára a nyitva tartás szabadságával, a termékek széles választékával és a kényelmes otthoni vásárlás lehetőségével. Mindennek az alapja pedig a tökéletes webáruház ötlet megtalálása és megvalósítása. Cikkünkben 10 jövedelmező online üzleti ötletet mutatunk be termékpéldákkal. 

Az e-kereskedelem sikerességének egyik fontos tényezője a látványos és jól tervezett online áruházi felület, mely nagyban befolyásolja a vásárlószerzést és márkahűség kialakítását.. Azonban, ez csak egy a sikeres e-kereskedelmi üzlet működéséhez szükséges tényezők közül.

Egy jól profitáló online áruházhoz szükséges még a jó ügyfélszolgálat, a gyors és biztonságos kiszállítás, a konkurencia áraihoz viszonyított kedvező árak kialakítása, valamint az egyedi és minőségi termékek értékesítése. A sikerességéhez hozzájárul még a jó marketing- és reklámtevékenység, hogy minél több emberhez jusson el az üzlet híre. Fontos továbbá az üzleti modellek és a technológia fejlesztése, hogy folyamatosan alkalmazkodni tudjanak az ügyfelek igényeihez és a piaci trendekhez.

Webáruház ötlet

Termékválasztás legfőbb tényezői 

Amint arról már az előzőekben szó esett, egy jövedelmező webáruház ötlet megtalálásához különféle tényezők alapos mérlegelése szükséges, ideértve a piaci keresletet és a profitpotenciált. A következőkben összefoglaltunk néhány egyszerű lépést, amelyek segítségedre lehetnek az üzlet indítás során. 

 1. Célközönség meghatározása

  A célközönség meghatározása elengedhetetlen a hatékony értékesítési- és marketingtevékenységhez. A közönség meghatározásakor vedd figyelembe az olyan tényezőket, mint a demográfiai adatok, szakmai háttér, szabadidős tevékenységek, külső hatások és vásárlási szokások. Így könnyebb lesz leszűkíteni az eladásra szánt termékek listáját, és kiválasztani azokat, amelyek a legjobban illeszkednek a célpiac érdeklődéséhez és igényeihez.

 2. Vásárlói igények és szükségletek felmérése

  Az eladásra szánt termékek kutatása során hasznos lehet, ha átgondolod saját tapasztalataidat mint fogyasztó. Gondold át, mik azok a termékek, amelyeket régóta szerettél volna megvásárolni, de csak nehezen tudnál hozzájutni. Kérdezd ki barátaid és családtagjaid véleményét is. Ezen túlmenően ajánlott megnézi más webáruházak kínálatát, hogy azonosítani tudd a piaci hiányosságokat és a kiaknázható lehetőségeket.
 3. Aktuális trendek azonosítása

  Fontos, hogy olyan terméket válasszunk amelyek összhangban vannak az érdeklődési körünkkel, és személyes igényt is kielégítenek, ugyanakkor fontos meggyőződni arról is, hogy a termék amit választunk nagy keresletnek örvend a fogyasztók körében. A piaci trendek és a fogyasztói preferenciák folyamatosan változnak, így nehéz meghatározni, hogy melyek azok a termékek, amik elnyerik célközönségünk tetszését. Szerencsére számos eszköz és erőforrás áll rendelkezésünkre, amelyek segítenek a termékválasztás megkönnyítésében. A következőkben részletesen is bemutatjuk ezeket a módszereket.
 4. Jövedelmezőség mértékének kiszámítása

  Az eredményesség szempontjából fontos, hogy figyelembe vegyük a nyereség mértékét is. A nyereség mértéke megmutatja, mennyire jövedelmező egy termék, és ez segíthet abban, hogy eldöntsük, mely termékekkel érdemes kereskedni. A nyereség mértékét számos tényező befolyásolja, például a termelési és forgalmazási költségek, az értékesítési árak, a kereslet és a versenykörnyezet. 
Termékválasztás

Piackutatás lépései

Egy üzlet indítása előtt a piackutatás alapvető fontosságú, hogy megtalálhassuk a legjövedelmezőbb üzleti lehetőségeket és előnyt tudjunk szerezni a versenytársakkal szemben. Az egyik legjobb módszer, ha figyelemmel követed az érintett szakterületet és különböző platformokon keresztül tájékozódsz. A szakmai fórumok mellett a közösségi média is nagyon hasznosak lehetnek, mivel sok szakértő és üzletember osztja meg tapasztalatait és ismereteit ezeken a csatornákon keresztül.

 1. Közösségimédia-platformok böngészése

  A közösségimédia-platformok már nem csak a barátokkal és családtagokkal való kapcsolattartásra alkalmasak, hanem hatékony eszközként is használhatóak az online értékesíthető, jövedelmező termékek azonosítására. Csatlakozz olyan Facebook közösségekhez, ahol az e-kereskedelem, webáruházak indítása és üzemeltetése a fókusz, böngészd a Shopping funkciót Instagramon, és ne feledkezz meg a leggyorsabban növekvő és fejlődő közösségimédia-platformról, a TikTok-ról sem. 

 2. Versenytárselemzés és online piactér böngészése

  Az aktuális piaci trendek megtalálásához fontos, hogy figyelembe vegyük a versenytársak üzleti modelljét is. A versenytársaknak köszönhetően megtudhatjuk, mely termékek és szolgáltatások hiányoznak a piacon, és melyek azok, amiket már túl sokat kínálnak. Az online boltok és piacterek megvizsgálása segíthet abban, hogy megtaláljuk a piaci rést és megtaláljuk a legjobb lehetőségeket a termékek és szolgáltatások értékesítésére.

 3. Google Trends használata

  Az aktuális piaci trendek kutatásának egyik elengedhetetlen eszköze az ingyenesen használható Google Trends. Keress rá arra a kulcsszóra vagy kifejezésre, amely legjobban körülírja azt a terméket, termékkategóriát amit keresel. Lehetőséged van továbbá lokáció és időtartam szerint szűrni a találatokat. Ezt követően grafikonon ábrázolt statisztika jelenik meg a keresési kifejezések népszerűségéről. 
Piackutatás

10 jövedelmező webáruház ötlet

Miután áttekitettünk az online értékesíthető, jövedelmező termékek azonosításának alapvető lépéseit, a következő, hogy bemutassuk az általunk összeállított listát a 10 jövedelmező webáruház ötletről és termékkategóriákról. Választásunk azokra az online áruház típusokra esett, amelyek már évek óta népszerű és jövedelmező modellek.

 1. Ruházat és kiegészítők

  Az első a jövedelmező webáruház ötleteket felsoroltató listánkon a ruházati cikkek és kiegészítők értékesítése. Az emberek egyre inkább részesítik előnyben az online vásárlást ruházati cikkek esetén a szélesebb kínálat és a kényelem miatt. Számos beszállítót találhatsz széles termékkínálattal webáruházad elindításához. Mivel a piac rendkívűl telített, törekedj arra, hogy olyan terméket és weboldal designt válassz ami segíthet kitűnni a versenytársaid közül. 

  Népszerű termékkategóriák: sportruházat, nyomott mintás pólók, kapucnis pulóverek, vászontáskák, ékszerek 

 2. Sportfelszerelés 

  A sportipar jelentős növekedést tapasztalt a pandémia idején, mivel sokan az edzőtermek helyett otthoni edzésekre tértek át. Ennek hatására nőtt a kereslet a sporteszközök iránt, így mára már az ez az egyik legjövedelmezőbb webáruház ötlet. Dönthetsz úgy, hogy csak egy adott kategóriájú sportfelszerelésre fókuszálsz, de a termékkínálat diverzifikálásával a különböző sport- és fitnesztevékenységek kiszolgálása érdekében kiszélesítheti célpiacodat és növelheted a profitot.

  Népszerű termékkategóriák: jógaszőnyegek, erősítő gumiszalagok, súlyzók, táplálékkiegészítők, edzőgépek

 3. Környezetbarát, fenntartható termékek 

  A fenntartható, környezetbarát termékek értékesítése egyre jövedelmezőbb részévé vált az e-kereskedelemnek a környezettudatosság iránt elkötelezett fogyasztók növekvő igényei miatt. Ebben az iparágban számos lehetőség rejlik, a használt ruhák viszonteladásától a bio szépségápolási márkákon át, az organikus élelmiszerek és italok értékesítéséig. 

  Népszerű termékkategóriák: méhviaszos élelmiszer csomagoló, fém szívószál, bambusz étkészlet, újrahasználható sminklemosó korong, vegán sminktermékek

 4. Elektronikai cikkek és okos eszközök

  Az elektronika és az intelligens eszközök értékesítése szintén egy jövedelmező webáruház ötlet. Az elektronika piaca hatalmas, a fogyasztók évente jelentős összeget költenek elektronikai cikkekre beleértve olyan termékeket, mint a számítógépek, kamerák, okostelefonok és további olyan eszközök, amelyeket a mindennapjaik során használnak.

  Népszerű termékkategóriák: vezeték nélküli fülhallgatók, okosóra, hangszórók, projektorok, felújított laptopok

 5. Kézzel készült termékek

  Az egyedi, kézzel készített termékek árusításával foglalkozó webáruház indítása remek lehetőség azok számára, akik szeretnék kreativitásukat és hobbijukat üzleti szinteken kamatoztatni. A kézzel készített termékek személyesebbek és egyedibbek, így népszerűek az ajándékvásárlók körében. A lehetőséges termékek skálája igen széles skáláját, a gyertyáktól az ékszerekig, festményekig, ruházati cikkekig stb. Ez a webáruház ötlet lehetővé teszi, hogy kreativitásodat egy jövedelmező vállalkozás kialakításába fektesd, továbbá remek módja annak is, hogy megmutasd tehetséged és készségeid.

  Népszerű termékkategóriák: szójaviasz gyertyák, ékszerek, édességek, ajándékdobozok, nyomott mintás pólók 

 6. Kisállat felszerelés

  Minden gazda imádja elkényeztetni kiskedvenceit játékokkal, ruhákkal és kiegészítőkkel. Éppen ezért egy online kisállat kereskedés indítása az egyik legjövedelmezőbb webáruház ötlet manapság. A termékek gyorsan és egyszerűen beszerezhetők és értékesíthetők. Dönthetsz úgy hogy csak egy termékkategóriára összpontosítasz, de célszerű fontolóra venni, hogy több kisállatfaj számára árulsz termékeket, így bővítheted a célközönségedet és nagyobb profitra tehetsz szert.

  Népszerű termékkategóriák: játékok, jutalomfalatok, ruházat, ágyak, pórázak 

 7. Szépségápolási termékek

  A következő webáruház ötlet a listánkon a szépségápolási termékek értékesítése. A fogyasztók szívesen költenek jelentős összeget megjelenésükre, és mindig keresik a megfizethető és magas minőségű termékeket. Az egyre növekvő tudatosvásárlók bázisát a legkönnyebben úgy szólíthatod meg ha a termékek kiválasztásánál figyelsz az összetevőkre, illetve arra, hogy ne legyen állatokon tesztelve.

  Népszerű termékkategóriák: bőrápolási termékek, sminkek, parfümök, kozmetikai eszközök, borotválkozási cikkek 

 8. Bútorok és lakberendezési tárgyak 

  A bútorok és lakberendezési tárgyak értékesítése 2023-ban is rendkívül jövedelmező webáruház ötlet. Értékesítheted a saját kézműves termékeidet vagy együttműködhetsz egy beszállítóval a termékek beszerzése érdekében. A cross-selling és upselling stratégiák alkalmazása rendkívül hatékony ennek a webáruház modellnek az esetében. A bútorok szállítása hosszabb időt vehet igénybe, így kiemelten fontos, hogy legyen egy jól működő ügyfélszolgálatod az esetleges panaszok kezelésére.

  Népszerű termékkategóriák: gyertyák, falidíszek, plédek, függönyök, ágyak 

 9. Baba és gyermek termékek

  Egy minőségi baba- és gyermektermékeket árusító bolt indításával széles piaci bázist célozhatsz meg. A termékek kiválasztásánál különös figyelmet kell fordítani arra, hiszen a minőség a legfontosabb tényező a vásárlók számára. Olyan ruházati cikkeket, játékokat és felszereléseket keresnek gyermekeik számára amelyek strapabíróak, biztonságosak és organikus anyagból készültek. Vezess blogot a weboldaladon, ahol hasznot tanácsokat oszhatsz meg vásárlóiddal.

  Népszerű termékkategóriák: hordozók, előkék, etetőszékek, ágynemű, ruházat

 10. Autóalkatrészek és kiegészítők

  Az autóalkatrészek értékesítése egyre népszerűbb webáruház ötlet. Habár a piac szűkebb, a versenytársak száma is kevesebb, így egyszerűbb lehet az üzlet kialakítása. Beszállítók keresésekor vedd figyelembe a szállítási feltételeket. A legjobb ha helyi partnerekkel dolgozol hogy biztosítani tudd a gyors kiszállítást az ügyfeleid számára.

  Népszerű termékkategóriák: lámpák, kerekek, GPS rendszerek, hangszórók, elsősegély doboz

Összegzés

Miután megtaláltad a számodra legkedvezőbb webáruház ötletet, a következő lépés online üzleted kialakítása. Ha segítségre van szükséged webáruházad indításával vagy meglévő üzletedet szeretnéd tovább fejleszteni keresd bizalommal a Digiloop csapatát! Mi segítünk elkészíteni vagy magasabb szintre emelni Shopify webáruházad!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: email

Tetszett a cikk?
Olvasd el a többi írásunkat is!