fbpx Skip to content

A 9 legjobb ingyenes cégnév-generátor

Sárvári Nelli

Sárvári Nelli

Eredeti és izgalmas cégnevet felettébb nehéz kitalálni, hiszen úgy érezheted, hogy az összes jó név már foglalt. Ahhoz, hogy megtaláld a vállalkozásod számára a legmegfelelőbbet, összeállítottunk egy listát a cégnév-generátorokról, hogy könnyedén rátalálj a tökéletes névre.

1. Shopify

Shopify cégnév-generátor
Forrás: Shopify

A Shopify cégnév-generátor segít megalkotni a számodra legmegfelelőbb cégnevet kevesebb mint 10 másodperc alatt. Egyszerűen csak írj be egy kulcsszót és kattints a “Generate names” gombra, majd keresgélj a több mint 1000 automatikusan generált nevek közül online áruházad domainje számára. Mindenféle cégnevet találhatsz a listán, a moderntől kezdve a klasszikusokig, hogy biztosan megtaláld a számodra megfelelő márkát. Vagy különböző iparágakra is rákereshetsz például ruházkodás, divat, ékszerek és virágok.

Ez egy tökéletes eszköz lehet számodra, amennyiben egy kis inspirációra van szükséged. Továbbá, hogyha találsz egy különleges cégnevet, ami tetszik, néhány kattintás segítségével be tudod biztosítani, hogy a tied lehessen. Az új vállalkozások tulajdonosai könnyedén regisztrálhatják a domain nevüket és könnyedén elkezdhetik online áruházukat percek alatt, hogy gyorsabban tudjanak online termékeket árusítani.

2. Freshbooks

Freshbooks
Forrás: Freshbooks

A Freshbooks cégnév-generátor egy kifejezetten vicces és interaktív módon próbálja megtalálni a számodra megfelelő cégnevet. Miután rákattintasz a “Let’s Get Started” gombra, az alkalmazás megkér, hogy válaszd ki az iparágadat, amelyeket az alábbiak közül választhatsz ki: kreativitás és marketing, jogi szolgáltatások és üzleti tanácsadás, kereskedelem és otthoni szolgáltatások, technológia. Ezután a rendszer felkér, hogy adj meg minden olyan kulcsszót, amit szeretnél, hogyha szerepelne a vállalkozásod nevében.

A cégnév-generátor ezután felsorol olyan neveket, amelyek az általad megadott információk alapján releváns lehet. Amennyiben egyik sem tetszik a felsoroltak közül, választhatod a “Show me more names” lehetőséget, amennyiben szeretnél még ajánlásokat látni ezzel kapcsolatban, vagy választhatod a “Go back and change keyword” lehetőséget is, amennyiben még szeretnél hozzáadni vagy elvenni a megadott kulcsszavakból.

3. Anadea

Anadea
Forrás: Anadea

Az Anadea cégnév-generátor egy ingyenes lehetőség, amely összekombinálja a témákat és kulcsszavakat más szavakkal, és végül összeállít egy listát a lehetséges nevekkel. Érdemes először egy olyan szóval kezdened, ami jól is hangzik és tökéletesen leírja a vállalkozásod, ezt írd be a rubrikába. Kattints a “Generate names” gombra és a generátor 24 különleges cégnevet sorol fel számodra.

Végignézheted az itt felsorolt lehetőségeket vagy megváltoztathatod a kulcsszót, hogy további lehetőségeket fedezhess fel. Miután megtaláltad a tökéletes cégnevet, kapsz egy ajánlatot arra, hogy hogyan tudod beregisztrálni a domain nevedet és hogyan készítheted el online áruházadat.

4. Name Mesh

Name Mesh
Forrás: Name Mesh

A Name Mesh lehetőséget ad arra, hogy úgy válaszd ki a tökéletes domain nevet, hogy a specifikus kulcsszavakat használja fel, amelyeket te írsz be. Számos releváns domaint ajánl fel számodra a válaszaid alapján, majd ezeket különböző kategóriákba rendezi, mint a közös, új, rövid, hosszú, hasonló, vicces, extra és SEO. Több ezer különböző lehetőség között böngészhetsz, hogy inspirálódni tudj a cégnevek tekintetében és aztán regisztrálhasd azt, amit tökéletesnek találsz.

5. Hipster Business Name

Forrás: Hipster Business Name

A Hipster Business Name cégnév-generátor az egyik legkreatívabb az itt felsoroltak közül, hiszen számos vicces, fülbemászó, és okos megoldást kínál számodra. Amennyiben több nevet szeretnél látni, kattints a “Refresh” gombra. Amennyiben egy különleges nevet szeretnél online áruházadnak, egyértelműen ez lehet a tökéletes megoldás számodra.

6. Getsocio

Getsocio
Forrás: Getsocio

A Getsocio ingyenes cégnév-generátor több ezer érdekes lehetőséget ajánl fel az általad megadott kulcsszó alapján. Átnézheted az összes lehetséges megoldást egészen addig amíg nem találod meg a tökéletes lehetőséget, amit azután könnyedén regisztrálhatsz is. Az egyetlen hátrány mindösszesen az, hogy vagy .getsocio.com vagy sima .com végződést fog kapni a domain neved, hogyha ezt a platformot választod a későbbiek folyamán a domain név regisztrációjára.

7. Businessnamegenerator.com

Amennyiben keresgélsz a cégnév-generátorok között, mindenképp érdemes megnézned a Businessnamegenerator.com-ot is. Használhatod a sztenderd generátort a főoldalon vagy keresgélhetsz a népszerű generátorok között. Itt találhatsz például startup névgenerátort, kreatív vállalkozás generátort és podcast névgenerátort. Válaszd ki azt a generátort, amelyiket használni szeretnéd és írd be a szükséges kulcsszavakat, aminek a segítségével fülbemászó cégneveket készíthetsz el. hogyha találsz egy számodra megfelelőt, akkor könnyedén regisztrálhatsz a GoDaddy segítségével és máris használhatod a nevet.

8. Namesmith

Namesmith
Forrás: Namesmith

A Namesmith egy olyan cégnév-generátor, amely lehetőséget nyújt arra, hogy 5 olyan kulcsszót sorolhass fel, amelyeket szeretnél látni a vállalkozásod nevében. Miután rákattintasz a “Search” gombra az algoritmus a vállalkozásod neveit (és a domaineket is) pontos kulcsszavakkal, előtagokkal, utótagokkal és módosításokkal látja el. Az eszköz a kulcsszavak alapján összeállítja a szavak keverékét ezáltal egyedi üzleti neveket hoz létre.

Amennyiben fogalmad sincs, hogy kezdj hozzá, használd a “Just Generate Some Random Names Please” gombot, ezáltal számos random lehetőség közül válogathatsz.

9. Namelix

Namelix
Forrás: Namelix

A Namelix mesterséges intelligenciát használ ahhoz, hogy megfelelő fülbemászó cégnevekkel és logó ötletekkel lásson el téged. Egyszerűen csak írd be a kulcsszót vagy kulcsszavakat és a Namelix hasonló szavakat fog felhasználni ahhoz, hogy egy listányi ötletet generáljon számodra. Az oldal azt is jelzi számodra, hogyha talál olyan domaint, amely épp eladó.

Összegzés

Amennyiben el akarod készíteni online vállalkozásod nevét, számos cégnév-generátor áll a rendelkezésedre. Érdemes lehet többet is kipróbálni, hiszen így tudsz igazán inspirálódni a későbbiek során.

A tökéletes név kiválasztása nem mindig könnyű feladat, ezzel kapcsolatban további cikkeket olvashatsz itt és itt.

A cikk eredeti nyelven a Shopify blogon olvasható. Bejegyzésünk az ott megtalálható írás alapján készült.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Tetszett a cikk?
Olvasd el a többi írásunkat is!