fbpx Ugrás a tartalomra

Shopify vagy Shoprenter? Segítünk a választásban!

Sárvári Nelli

Sárvári Nelli

Shopify vagy shoprenter

Amennyiben online áruházat szeretnél indítani érdemes lehet több aspektust is figyelembe venni a kezdés előtt. Számos felület nyújt számodra rengeteg lehetőséget, amelyek közül nehézséget okozhat a megfelelő kiválasztása. Ebben a cikkünkben azt próbáljuk kideríteni, hogy a Shopify vagy Shoprenter felelne meg legjobban az igényeidnek.

Ahogyan már korábbi cikkeinkből tájékozódhattál a PrestaShop, Magento és WooCommerce felületekkel kapcsolatban, itt az ideje, hogy a Shoprentert is alaposan szemügyre vegyük.

A Shopify felülete már egészen biztos, hogy ismerős lehet azok számára, akik olvassák cikkeinket. A Shopify egy könnyen használható platform azok számára is, akik nem rendelkeznek különösebb informatikai szaktudással. Rengeteg jól használható sablon található az oldalon, hogy biztos megtaláld azt, amit keresel. A csomagok között is könnyen váltogathatsz, kezdő és haladó webáruházként is kiemelkedő teljesítményt nyújthat számodra az oldal használata.

A Shoprenter egy magyar fejlesztésű bérelhető webáruház rendszer. Éppen ezért a legnagyobb előnye pontosan az, hogy könnyen elérheted a segítséget, amennyiben problémád akadna az idegen nyelvekkel, hiszen itt nem kell emiatt aggódnod. Az oldal garantálja a folyamatos fejlesztéseket neked nem kell ezzel különösebben foglalkoznod, nem kell nagyobb összegeket fizetned fejlesztőknek a tökéletes webáruház megteremtéséhez, a havidíjak által automatikusan részesülsz ebben az előnyben.

A következőkben tehát az előnyökről és hátrányokról olvashatsz, hogy kideríthesd a Shopify vagy a Shoprenter felel meg legjobban vállalkozásod indításához.

Előnyök és hátrányok – Shopify vagy Shoprenter

Shopify vagy Shoprenter

Előnyök

Shopify

 • Számos lehetőséged van különböző fejlesztések kivitelezésére.
 • A Shopify világszerte ismert, így könnyedén terjeszkedhetsz nemzetközi szinten webáruházaddal.
 • Az oldal biztos lábakon áll és több mint egy évtizedes fejlesztéssel rendelkezik, így nem kell aggódnod a weboldal biztonságát illetően.
 • Az oldal teljes mértékben felhasználóbarát.
 • Az adatok mérésére több lehetőséget is biztosít a felület, hiszen már automatikusan rendelkezik beépített Shopify Analytics mérővel és ezen felül lehetőség van további kódok elhelyezésére is.
 • A szállítási lehetőségek könnyen beállíthatók.
 • Számos számlázó programmal rendelkezik az alkalmazás, ezek közül magyar lehetőségekkel is.
 • Az oldalhoz könnyen hozzáadhatók a bannerek, azonban a popupok csak külön appon keresztül érhetők el.
 • A Shopify esetében mindegyik sablon mobil reszponzív, így nem kell aggódnod, hogy csak a fizetős sablonok esetében tudsz élni ezzel a lehetőséggel.
 • Az oldal egyszerűen kezelhető felületéből adódóan a blogírás is könnyen megvalósítható.
 • A Shopify esetében bővítményekkel megoldható a hírlevél funkciója, így nem kell lemondanod erről a lehetőségről sem.
 • Az oldalon rengeteg lehetőséged van a fizetéssel kapcsolatban és további bővítéseket is eszközölhetsz.
 • A Shopify-on lehetőséged van arra, hogy tökélyre fejleszd a SEO tudásod és a lehető legjobb keresőoptimalizálást biztosítsd online áruházad számára. (Arról, hogy miért is fontos a keresőoptimalizálás, már egy korábbi cikkünkben írtunk.)
 • Amennyiben szívesen hirdetnéd webáruházad a közösségi média felületén, jó lehetőségeket biztosít számodra a Shopify, hiszen minden nagyobb közösségi média felülettel könnyedén integrálható.

Shoprenter

 • Könnyen telepíthető az oldalra számos külső alkalmazás.
 • Magyar nyelvű segítségnyújtás bármilyen jellegű probléma esetén, így nem kell aggódnod a felmerülő nyelvi nehézségekkel kapcsolatban.
 • Az oldal folyamatosan fejlődik, nem kell aggódnod a fejlesztéssel kapcsolatban, nem kell külön csapatot fogadnod ezzel kapcsolatban sem.
 • Számos szállítási lehetőséget vehetsz igénybe.
 • Könnyen mérhetők az oldalon az adatok, ugyanis könnyedén beállíthatod a Google Analytics, Google Ads stb. kódokat a sikeresség érdekében.
 • Számos számlázási lehetőséget találsz a felületen, pl. Számlázz.hu, hogy alkalmazhasd a számodra is megfelelő applikációt online áruházadban.
 • Lehetőség van árösszehasonlítók integrálására.
 • A bannerek viszonylag korlátozott módon, de elhelyezhetők, és a popupok külön integrálhatók a felületen.
 • Az oldal több éves fejlesztést tudhat a háta mögött, így a biztonsággal kapcsolatban nincs szükség aggodalomra.
 • A Shoprenter esetében nem mindegyik ingyenes sablon mobilbarát, azonban a többségnél van erre lehetőség.
 • Az oldalon a blogírás is könnyedén megvalósítható.
 • A platformon automatikusan benne van a csomagokban a hírlevél, nem kell további bővítéseket eszközölni ezzel kapcsolatban.
 • A Shoprenter rengeteg lehetőséget biztosít a fizetési lehetőségekkel kapcsolatban.
 • Az oldalon elkészítheted a tökéletes keresőoptimalizációt, hogy vásárlóid minden probléma nélkül rábukkanhassanak online áruházadra.
 • A Shoprenter esetében a Facebook és az Instagram adott, amennyiben szeretnél hirdetni a közösségi média felületeken is.

Hátrányok

Shopify

 • A Shopify használata költséges lehet.
 • Az oldal kevés ingyenes sablonra ad lehetőséget, így ahhoz, hogy egyedibbé tudd tenni azt, szükséges lehet további költségekkel kalkulálnod.
 • Az oldal minden vásárlás után tranzakciós díjat számol fel az általad használt csomagnak megfelelően.
 • Számos drága alkalmazást találhatsz, amelyek összeválogatva szintén egy nagyobb költséget jelenthetnek számodra.

Shoprenter

 • Amennyiben egyedi funkcióra van szükséged, az oldal nem fogja tudni teljesíteni azt.
 • Az oldal nem teljesen felhasználóbarát, első körben nehezen lehet eligazodni a számos lehetőség között.
 • A design változtatása szintén komplikáltabb feladat, nincs annyi lehetőség az egyedivé tétel során.

Csomagok

Mindkét felület több csomag használatára ad lehetőséget, hogy mindenki megtalálhassa a számára legmegfelelőbbet. A Shopify és Shoprenter is 14 napos ingyenes próbaidőszakot biztosít ennek kivitelezéséhez. Lássuk, hogy a csomagok esetében a Shopify vagy Shoprenter felel meg számodra jobban.

Shopify

Shopify árak
Forrás: Shopify

Ahogyan a képen is látható, a Shopify esetében három csomag közül választhatsz. A Basic Shopify csomag havi 29 dollárért érhető el. A csomag lehetőséget nyújt korlátlan mennyiségű termék feltöltésére, 2 személyzeti admin fiókra, a hét minden napján 24 órában elérhető ügyfélszolgálatra, más csatornákon való hirdetésre, manuális rendelés elkészítésére és még számos más funkcióra.

A Shopify csomag havi 79 dollárért érhető el. A Basic csomaghoz hasonlóan itt is lehetőséged van az előbb felsoroltakra, továbbá ebben a csomagban már 5 személyzeti admin fiókra van lehetőség, megadhatsz 5 helyszínt a készletek elérhetőségét illetően.

Az Advanced Shopify havi 299 dollárért érhető el az előbbi két csomag lehetőségeivel és számos további opcióval. Ez a csomag természetesen nagyobb vállalkozások számára készült, így kezdő vállalkozóként nem feltétlenül kell ezzel kezdened.

A csomagok között bármikor válthatsz, amennyiben fejlődő vállalkozásod számára több funkcióra lenne szükséged, könnyedén megteheted.

Shoprenter

Shoprenter árak
Forrás: Shoprenter

A Shoprenter szintén három csomagra ad lehetőséget. A Bronze csomag esetében havi 4990 forinttal kell számolnod. A csomag 1000 termék feltöltésére ad lehetőséged, az oldal mobilbarát, 100% SEO barát és számos alkalmazás feltöltésére van mód. Továbbá több terméket is fel tudsz tölteni egyszerre, kuponokat és akciókat biztosíthatsz vásárlóid számára.

A Silver csomag havonta 11 990 forintba kerül és a Bronze csomag funkciói túl, további 4000 termék feltöltésére van lehetőség, továbbá bankkártyás fizetés, Facebook Bolt, Instagram Shop és Google Shoping is biztosított.

A legnagyobb csomag a Gold nevet viseli. Ebben a csomagban 20000 termék feltöltésére van lehetőség, továbbá hűségpont- és affiliate rendszer is kialakítható. Ez a csomag -akárcsak a Shopify esetében- nagyobb vállalkozások számára biztosít megfelelő alternatívákat.

Ügyfélszolgálat

Ügyfélszolgálat

Ahogyan azt már fentebb is említettük, az ügyfélszolgálat a hét minden napján 24 órában elérhető a Shopify esetében. Természetesen itt angolul zajlik a tanácsadás, így nem biztos, hogy mindenki számára megfelelő lehet ez a lehetőség. Amennyiben mégis a Shopify-t választanád, de nyelvi nehézségekkel állasz szemben, Shopify Expert csapatunk a segítségedre lehet ezen a téren is.

A Shoprenter esetében a vevőszolgálat magyar, így ezen a téren egészen biztos, hogy nem fogsz akadályokba ütközni. A kapcsolatot e-mailen, chaten és telefonon is tudod tartani. Az oldalon számos oktatóvideó megtekintésére van lehetőség, így nem is biztos, hogy minden esetben egyből az ügyfélszolgálatot kell hívnod, egy videó sokkal informatívabb lehet ilyen esetekben.

Összegzés – Shopify vagy Shoprenter?

Összességében tehát mindkét platform jó választás lehet azok számára, akik minél hamarabb szeretnék elindítani online áruházukat. Természetesen mindkettőnek megvannak az előnyei és a hátrányai, így fontos, hogy alaposan utánanéz, hogy számodra a Shopify vagy Shoprenter rendelkezik több előnnyel.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: email

Tetszett a cikk?
Olvasd el a többi írásunkat is!