fbpx Skip to content

Shopify fizetési módok

Sárvári Nelli

Sárvári Nelli

Shopify fizetési módok

Online áruházad elkészítése során fontos mérlegelned azt is, hogy milyen fizetési módokat ajánlasz fel vásárlóid számára. Számos lehetőséged van arra, hogy mind a vásárlóid, mind a saját igényeidnek megfelelő Shopify fizetési módokat állíts be.

1. Utánvétel

Utánvétel avagy egy a Shopify fizetési módok közül

Az utánvétel egy nagyon népszerű formája az online vásárlásnak, és egyike a Shopify fizetési módoknak. Ez többnyire azért alakult így, mert még mindig nagy a bizalmatlanság az online áruházakkal szemben. A fizetés ezen formája vállalkozóként számodra többe kerülhet, továbbá ebben az esetben sokkal nagyobb a kockázata annak, hogy a vásárló nem veszi át a megrendelt terméket és így neked kell utána plusz költségekkel visszaszállítani a már nem szükséges árut. Ez egy ördögi körnek hangozhat, azonban fontos, hogy rendelkezz ezzel a lehetőséggel, tekintve, hogy nagyon sokan választják ezt az opciót termékeik megrendelésekor.

Amennyiben nem rendelkezel ezzel a szolgáltatással, könnyen elveszíthetsz olyan potenciális vásárlókat, akik esetleg több alkalommal is vásároltak volna tőled a későbbiekben. Továbbá, ha többször vásárolnak tőled és pozitív tapasztalatokat gyűjtenek, egy idő után lehet, hogy ők is az előreutalásos opciót fogják választani, hiszen tudják, hogy online áruházad a 100%-os megbízhatóságra törekszik, és más fizetési módok is pontosan ugyanolyan megbízhatóan működnek, mint az utánvételes megoldás.

Az utánvét során lehetőség van készpénzes, illetve már a legtöbb helyen bankkártyás fizetésre is POS terminálon keresztül.

A Shopify-on belül mindezt a következőképpen tudod beállítani, amennyiben szeretnéd, hogy fizetési lehetőségként jelenjen meg: Settings > Payment > Manual Payment Methods > Create custom payment method. Itt megadhatod a szükséges adatokat és már be is állítottad az utánvétel lehetőségét.

2. Előreutalás

Az előreutalás lehetőségét egyszerűen beállíthatod, hiszen csak meg kell adnod a bankszámlád adatait, és ide könnyedén utalhatják a termékek árát vásárlóid. Ez a megoldás akkor lehet hasznos, hogyha nem szeretnéd a bankkártyás fizetést lehetőségként megadni.

A Shopify fizetési módokon belül mindezt a következőképpen tudod beállítani: Settings > Payment > Manual Payment Methods > Create custom payment method. Akárcsak az utánvétel esetében is, itt megadhatod a számodra szükséges adatokat ahhoz, hogy az előreutalás is megjelenhessen fizetési módként az oldaladon.

3. Bankkártyás fizetés

Bankkártyás fizetés

A bankkártyás fizetés egy nagyon egyszerű megoldás, hiszen a vásárlóknak a termék kiválasztása után csak meg kell adniuk a bankkártyájukhoz tartozó adatokat, és már meg is rendelték az áhított terméke(ke)t. Manapság már sokan választják ezt az opciót, figyelve arra is, hogy ezzel könnyedén vásárolhatnak érintésmentesen, amely mindenképp plusz pontnak számít a pandémia idején.

A Shopify fizetési módokon belül azonban kicsit komplikáltabb ennek beállítása. A Shopify számos fizetési módot támogat, ezek országonként eltérőek lehetnek. Magyarországon elérhetők például: PayPal, SimplePay, Amazon Pay, Barion, illetve már elérhető a Stripe is.

A Shopify-on beállítható fizetési módok listája Magyarország vonatkozásában a platform hivatalos honlapján érhető el. Előfordulhat, hogy a listát nem azonnal frissítik a legújabb, már aktívan használható lehetőségekkel.

Meglehet, hogy a szükséged lesz egy Shopify Expert csapatra, hiszen ők be tudják állítani számodra a kívánt bankkártyás fizetési módot, miután áruházad aktívvá válik.

I. PayPal

Shopify áruházadban automatikusan a PayPal lehetőséget tudod beállítani, amely egy olyan fizetési platform, ahol egy egyszerű regisztrációt követően könnyen fogadhatsz és küldhetsz pénzt. Mindezt a Settings > Payment > Activate PayPal Express Checkout lépésekkel tudod elérni.

Az elfogadás ideje átlagosan: 1-2 hét

Regisztrációs díj: díjtalan

Minden fizetési szolgáltató felé a tranzakciók után kell fizetni, a díjak pedig folyamatosan változhatnak. 2021 novemberében a PayPal a következő díjakkal számol (a mindig aktuális díjakért és részletes információkért kövesd figyelemmel a szolgáltatás hivatalos weboldalát):

II. SimplePay

Amennyiben a SimplePay alkalmazást szeretnéd használni, külön kell telepítened az oldalra. Az applikáció az OTP Mobile által lett kifejlesztve a Shopify áruházakra, és teljeskörű biztonságot nyújt a fizetések kezelésében.

Az elfogadás ideje átlagosan: azonnal

Regisztrációs díj: 19.900 Ft + Áfa

2021 novemberében a SimplePay a következő díjakkal számol (a mindig aktuális díjakért és részletes információkért kövesd figyelemmel a szolgáltatás hivatalos weboldalát):

SimplePay

III. Stripe

A Stripe 2020 ősze óta elérhető szolgáltatás Magyarországon. Integrálása a Shopify webáruházadba egyszerű, a vásárlók pedig biztonságosan fizethetnek a bankkártyájukkal.

Az elfogadás ideje átlagosan: azonnal

Regisztrációs díj: díjtalan

2021 novemberében a Stripe a következő díjakkal számol (a mindig aktuális díjakért és részletes információkért kövesd figyelemmel a szolgáltatás hivatalos weboldalát):

Stripe

IV. Barion

Ha egy olcsóbb megoldást szeretnél az online fizetések kivitelezéséhez, akkor a Barion mellett is dönthetsz. Az appot a SimplePay-hez hasonló módon kell integrálnod online áruházadba.

Az elfogadás ideje átlagosan: néhány hét

Regisztrációs díj: díjtalan

2021 novemberében a Barion a következő díjakkal számol (a mindig aktuális díjakért és részletes információkért kövesd figyelemmel a szolgáltatás hivatalos weboldalát):

Barion

V. Worldline Online Payments

A Novopayment közreműködésével több mint egy évtízede elérhetők a Worldline fizetési megoldásai, köztük a Shopify webáruházakkal is integrálható Worldline Online Payments. A bankkártyás fizetési megoldás beállításhoz egy plugint kell telepítened, és a Shopify adminban és a Worldline Online Payments Ogone felületen be kell állítanod a megfelelő azonosítókat. A következő azonosítókra lesz szükséged: PSPID (azaz Merchant ID), Api Key, Api Secret, Webhook Key, Webhook Secret, Webhook URL. Ezeket az azonosítókat a Worldline Online Payments Ogone fiókodban találod meg, a felülethez a szerződéskötés után kapsz hozzáférést.

Az elfogadás ideje átlagosan: 1-2 hét

Regisztrációs díj: 14.990 Ft

2021 novemberében a Novopayment a következő díjakkal számol (a mindig aktuális díjakért és részletes információkért kövesd figyelemmel a szolgáltatás hivatalos weboldalát):

A fizetési módokat Shopify-on minden esetben a Settings > Payment > Choose third-party provider menüpontok alatt választhatod ki.

Ha még a folyamatok elején jársz, akkor érdemes tisztában lenni azzal, hogy bármely fizetési szolgáltatót is választod, létező vállalkozással kell már rendelkezned, cégjegyzékkel. Valamint, még szintén hasznos tudni, hogy a pénztárral kapcsolatos jelentősebb változtatások (például fizetési módok kombinálása szállítási móddal) csak az Advanced Shopify előfizetői csomagban végezhetők.

4. Kriptovaluta

A Shopify fizetési módok közé tartozik még a kriptovaluta is. Amennyiben ezt a lehetőséget választod, egyszerűen csak engedélyezned kell valamelyik lehetőséget az alábbiak közül: Coinbase Commerce, BitPay, GoCoin és CoinPayments Beta. A kriptovaluta során ugyanúgy felszámolja a Shopify a tranzakciós díjakat, mint a többi vásárlási mód esetében, hiszen sajnos Magyarországon még nem érhető el a Shopify Payments, ami nem vonná le ezt a díjat.

5. Személyes átvétel

Amennyiben Shopify áruházad offline áruházzal is rendelkezik, érdemes feltüntetni a bolti átvételt egy fizetési lehetőségként is, hiszen ebben az esetben nincs szükség különböző online bankkártyás fizetési lehetőségek megadására, csupán át kell venni a megadott áruházban a kívánt terméket. A Shopify fizetési módok közül természetesen ezt is kiválaszthatod.

Pénznemek

A Shopify áruházadban lehetőséged van megváltoztatni, hogy milyen pénznemben szerepeljenek az árak a termékeid mellett. Természetesen Forintra is állítható ez. A következőképp teheted ezt meg: Admin > Settings > General > Store Currency > Change formatting > HUF > Save. Azonban, azt érdemes szem előtt tartani, hogy csak a megjelenített pénznem változik meg, tehát a fizetések során a termék dollárbeli árával számolnak a rendszerek.

Összegzés a Shopify fizetési módokról

A Shopify fizetési módok esetében érdemes lehet olyat választani, amely egyértelműen hasznos számodra és a vásárlóid számára egyaránt. Mindenképp érdemes utánajárnod az egyes fizetési módok előnyeink és hátrányainak, azonban neked kell döntened azzal kapcsolatban, hogy egészen pontosan mit is szeretnél Shopify áruházadban.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Tetszett a cikk?
Olvasd el a többi írásunkat is!