fbpx Skip to content

Milyen Shopify alkalmazásokra lehet szüksége webáruházadnak & Hogyan válassz?

Debreczeni Attila

Debreczeni Attila

A Shopify az egyik legelterjedtebb webáruházrendszer. Világszerte rengetegen választják ezt a platformot, ha online áruházat szeretnének nyitni, hiszen kiváló funkciókkal és támogatással rendelkezik. További nagy előnye a Shopify-nak, hogy hihetetlenül sok alkalmazás is elérhető hozzá. Az appok tárháza gyakorlatilag végtelen, így mondhatni bármi megvalósítható Shopify webáruházadban ezeknek köszönhetően. Egy kezdő e-kereskedő számára viszont nehéz lehet a választás a különböző applikációk közt. Ebben a cikkben szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy milyen típusú Shopify alkalmazásokat érdemes használnod, ha te is Shopify webáruházzal rendelkezel vagy azt szeretnél indítani.

Legkeresettebb Shopify alkalmazástípusok

A különböző Shopify alkalmazások közt nem lehet sorrendet állítani, hogy milyen típusúak a fontosabbak és melyek nem. Hogy neked mire van szükséged, azt a te saját igényed határozza meg. Például teljesen más appok között kell keresgélned, ha az a probléma, hogy nincs forgalom a Shopify webáruházadban vagy ha a számlázást szeretnéd automatizálni. Ettől függetlenül néhány nagyobb csoportba összegyűjtöttük a különböző apptípusokat, hogy könnyebben el tudd kezdeni a keresgélést, ha úgy érzed, neked is valamilyen Shopify alkalmazásra van szükséged.

Terméket és beszállítót kínáló alkalmazások

Az online vállalkozást indítók egyik leggyakoribb problémája, hogy megtalálják a megfelelő terméket webáruházuk számára. Ez furán hangozhat neked, hogy miért is akar valaki webshopot nyitni, ha nincs is mit árulnia. Manapság már az is lehet webáruház-tulajdonos, aki nem rendelkezik saját termékkel, üzlettel, raktárral, viszont van egy jó üzleti ötlete és ehhez csak a megfelelő terméket kell megtalálnia. Ezért a Shopify alkalmazások egyik legfelkapottabb kategóriája a különböző termékkereső és dropshipping alkalmazások, amik segítségével te is megtalálhatod a megfelelő beszállítót és terméket online vállalkozásod számára.

Ezek az appok arra is jók, hogy a meglévő termékkínálatodat egészítsd ki, valamint akár arra, hogy a saját termékedet ne csak a saját webáruházadban áruld, hanem, hogy gyártóként, beszállítóként más webáruház-tulajdonosoknak kínáld azokat viszonteladásra. A Syncee is egy ilyen népszerű dropshipping alkalmazás a Shopify App Store-on belül, aminek segítségével megtalálhatod a kívánt terméket vagy épp szélesítheted viszonteladói hálózatodat. A Syncee automatizálja a termékadatok tömeges feltöltését, frissítését, valamint a rendelési adatok szinkronizációját beszállító és viszonteladó között.

Böngéssz a termék-, beszállítókeresést, és termékkezelést megkönnyítő Shopify alkalmazások, dropshipping szolgáltatások között.

Webáruházad személyre szabására szolgáló appok

Az egyik leggyakoribb igény minden webáruház-tulajdonosnak, hogy valamilyen egyedi módon szeretné személyre szabni webáruházát, esetleg annak valamilyen részét, megjelenését, funkcióját. Persze fontos a webáruház készítése során a megfelelő Shopify sablon kiválasztása és annak szakszerű személyre szabása. De ennek ellenére mégis szükség lehet bizonyos appokra a tökéletes kivitelezéshez. Például, ha a marketingkampányaidhoz szeretnél gyorsan és szakszerűen landing page-eket összedobni vagy egy formot létrehozni, akkor szükség lehet ilyen alkalmazásokra. De például ha a termékekhez szeretnél vásárlói véleményeket megjeleníteni, akkor is jól jön egy olyan alkalmazás, ami a webáruházad megjelenését módosítja.

Böngéssz a webáruházad személyre szabását megkönnyítő Shopify alkalmazások között.

Shopify alkalmazások

Vevő/érdeklődőszerző applikációk

Egy új webáruház esetében az egyik leggyakoribb probléma, hogy nincs forgalom azon. Ha te is ezzel a problémával küszködsz, akkor szükséged lesz különböző marketingalkalmazásokra, amikkel megnövelheted webshopod látogatottságát. Ezek tárháza elég széles, szóval bárhogyan is szeretnél forgalmat terelni a weboldaladra, egy Shopify alkalmazás mindig segítségre lesz ebben számodra. Válogathatsz e-mail és SMS marketingautomatizációs appok, különböző SEO applikációk és sok más közt. De természetesen a Facebook- és Google-hirdetések futtatását megkönnyítő alkalmazások sokasága is elérhető a Shopify App Store-ban.

Böngéssz a forgalom-, és vevőszerzést megkönnyítő Shopify alkalmazások között.

Szállítást és készletkezelést segítő alkalmazások

A mindennapi gördülékeny ügyintézés érdekében fontos, hogy a termékek kiszállítása zökkenőmentesen menjen, és a készleted gyorsan és hatákonyan tudd menedzselni. Ezért lehet, hogy neked is szükséged lesz egy készletkezelő alkalmazásra vagy egy csomagkövető appra. Persze a legfontosabb, hogy legyen egy vagy több hatékony futércéged, akik zökkenőmentesen kiszállítják a termékeket. Ezek a szolgáltatók gyakran rendelkeznek is olyan alkalmazásokkal, integrációkkal, amikkel például a csomagkövetés vagy egyéb dolgok megvalósíthatók. De elképzelhető, hogy nem, ezért szükséged lehet olyan alkalmazásra, ami valamilyen plusz segítséget ad neked vagy a vásárlóidnak a szállításokkal kapcsolatban.

Böngéssz a szállítást és készletkezelést segítő Shopify alkalmazások között.

Eladást növelő Shopify alkalmazások

Ha van forgalmad, az még nem azt jelenti, hogy eladásod is. Ha a termékeid eladásával küszködsz, akkor neked is érdemes telepíteni néhány Shopify alkalmazást, amik segítenek neked az eladásaid növelésében. Ilyenek például a különböző vásárlást ösztönző megoldásokat kínáló alkalmazások: visszaszámláló, “újra elérhető a termék” értesítő, popup builder, stb. De szintén nagyban tudod növelni az eladásaid számát olyan appokkal, amik a vásárlói élményt javítják. Például a termékkártyákon, termékoldalon hajtanak végre módosítást annak érdekében, hogy minél többen kosárba rakják a terméket. Továbbá, szintén jól jöhet valamilyen upselling vagy cross-selling alkalmazás, vagy akár egy chat applikáció.

Böngéssz az eladások növelését segítő Shopify alkalmazások között.

Analitikai és egyéb üzletfejlesztési appok

Ahhoz, hogy fejleszd vállalkozásodat, szükséged van mért adatokra. Igaz a Shopify rendelkezik beépített analytics funkcióval, attól még szükséged lehet különböző alkalmazásokra, amik valamilyen tevékenységspecifikus mérésére fókuszálnak, hogy többet megtudj a webáruházadat látogatókról és magáról a webshopodról. Az ilyen alkalmazások azért is jók, mert gyakran komplett marketingszolgáltatásokkal, -funkciókkal rendelkeznek. Nemcsak különböző méréseket hajtanak végre, hanem azok alapján marketingautomatizációs kampányok is indíthatók. Továbbá, vállalkozásod fejlesztésének, stabilitásának, megbízhatóságának érdekében szintén hasznos különböző biztonsági vagy akár pénzügyi programok használata is.

Böngéssz az üzletnövelést és -fejlesztést segítő Shopify alkalmazások között.

Hogyan válassz Shopify alkalmazást? – Mire figyelj a keresés során?

Értékelések

A megfelelő Shopify alkalmazás kiválasztásánál talán a legbefolyásosabb tényező, hogy milyen és mennyi értékeléssel rendelkezik egy app. Az emberek döntését nagyban befolyásolja más felhasználók véleménye, tapasztalata, élménye. Ezekre neked is fontos odafigyelni, hiszen minél több pozitív értékelés van egy Shopify alkalmazáson, valószínűleg annál megbízhatóbb és hasznosabb. De érdemes megnézned a negatív véleményeket is, még ha abból kevés is van, mert azokból sokszor kiderül, hogy milyen hiányosságokkal, hibákkal küzd az adott alkalmazás, ami adott esetben számodra is fontos információ lehet, hiszen elképzelhető, hogy pont azok a dolgok lennének neked is fontosak amik hiányoznak, vagy nem épp megfelelően működnek.

Továbbá, ha a kommenteket végigolvasva nem találsz valós, életszerű szituációkról szóló bejegyzéseket vagy sehol nem említik, hogy a cégtől bárkivel is kontaktba léptek, akkor már gyanús, hogy annál az alkalmazásnál hamis értékelések vannak. Ha pedig ez a helyzet, akkor nyilván felmerül a kérdés, hogy egyáltalán mennyire megbízható az.

Syncee Shopify alkalmazás

Ügyfélszolgálat

Bármilyen alkalmazásról is van szó, fontos, hogy az rendelkezzen hatékony ügyfélszolgálattal, hiszen bármikor előfordulhat, hogy valamivel kapcsolatban elakadsz vagy valami épp nem működik. Azonban az egyes cégek ügyfélszolgálatai közt elég jelentős eltérés van, ezért ezt alaposan érdemes körüljárnod. Már a Shopify App Store-ban is gyakran feltüntetik az egyes alkalmazások a saját leírásukban, hogy milyen fajta ügyfélszolgálattal rendelkeznek. Az alkalmazás honlapját is érdemes megnézned, mert gyakran ott részletesebb információt találhatsz erről, sőt sokszor a leggyakoribb kérdéseidre is megtalálod ott a választ.

Ha egy cég nem rendelkezik GYIK-kel (Gyakran Ismételt Kérdések) vagy nagyon kevés információ található meg arról, hogy milyen ügyfélszolgálata van, vagy épp csak nagyon limitált idősávban érhető az el, akkor sanszos, hogy ha ettől a cégtől kérsz majd segítséget, akkor nagyon sokára vagy egyáltalán nem fogsz kapni választ. De még ha teljeskörű ügyfélszolgálatot is ígér egy alkalmazás, akkor is érdemes végigolvasnod az értékeléseket, hiszen azokban gyakran kiderül, hogy segítőkész és gyors ügyfélszolgálattal rendelkezik-e az adott alkalmazás vagy sem.

Ár

Az ár szintén egy fontos befolyásoló tényező a Shopify alkalmazások közti választás során. Egy-egy hasonló alkalmazás közt igen nagy eltérés lehet az árat tekintve. De egy konkrét alkalmazást tekintve az egyes csomagok árai közt is sokszor jelentős eltérés van. Ezért mindenképp körültekintően mérd fel az igényeidet és az alapján válassz alkalmazást és az alkalmazáson belül előfizetői csomagot. De ha már megvan a kiszemelt jónak gondolt alkalmazás, akkor se ugorj neki az előfizetésnek, nézd meg, hogy nincs-e egy hasonló funkciókkal rendelkező ingyenes alkalmazás, ami lehet, hogy szintén megfelel az igényeidnek. Az utóbbit azért érdemes észben tartanod, ugyanis a Shopify App Store-ban rengeteg kiváló ingyenes alkalmazás érhető el.

Szakemberek ajánlása

A Shopify a világ egyik legnépszerűbb e-kereskedelmi platformja, ennek köszönhetően rengeteg szakértő formál róla véleményt, elemzi és különböző tanácsokkal látja el a platform iránt érdeklődőket. Ebből adódóan rengeteg szakértő foglalkozik magával a Shopify alkalmazásokkal is. Ezért, ha keresel valamilyen appot, akkor érdemes ilyen szakértők ajánlásait is megnézned és onnan információt gyűjtened, hogy könnyebb legyen számodra a választás. Az ilyen szakmai cikkekben, videókban gyakran össze is hasonlítanak több hasonló applikációt, így könnyen kiderülhet számodra, hogy a sok hasonló app közül melyik lesz a számodra legmegfelelőbb.

Kérd a Digiloop segítségét!

Nem meglepő, ha a rengeteg féle Shopify alkalmazás között nem tudsz eligazodni. Ha ez a helyzet, kérd segítségünket. Többéves tapasztalatunknak köszönhetően jól ismerjük rengeteg alkalmazás előnyét, hátrányát. Így ha részedről felmerül valamilyen igény mi költséghatékony appokat fogunk neked javasolni amikkel sikeresebbé teheted webáruházadat. Ha már rendelkezel Shopify webáruházzal és azt fejleszteni szeretnéd és ehhez nem tudod milyen appra lenne szükséged, akkor is kereshetsz minket, de ha a webáruház készítés legelején jársz és komplett projektre keresel szakértőket, akkor is. Mindkét esetben részletes felmérés, árajánlattétel és szerződéskötést követően kerül telepítésre és beállításra egy-egy alkalmazás. A választás, telepítés és beállítás során pedig odafigyelünk arra, hogy a webáruházad zökkenőmentesen működjön.

Összegzés

A fent felsorolt Shopify alkalmazástípusok természetesen nem kőbe vésett meghatározások. Ez egy körülbelüli összefoglalója a leggyakrabban keresett alkalmazástípusoknak, és az egyes típusok közt is van átfedés. Ez inkább gondolatébresztőként szolgál számodra, hogy könnyebben neki tudj látni egy-egy szükséges alkalmazás keresésének. Ha pedig konkrét alkalmazásokról tájékozódnál inkább akkor olvasd el korábbi cikkünket a legnépszerűbb Shopify alkalmazásokról. Valamint a döntés során ne feledkezz el körültekintően eljárni. Ha pedig segítségre van szükséged a választásban, akkor keresd Shopify szakértő csapatunkat.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Tetszett a cikk?
Olvasd el a többi írásunkat is!