fbpx Ugrás a tartalomra

Előnyök és hátrányok a Shopify webáruház készítése során

Sárvári Nelli

Sárvári Nelli

előnyök hátrányok

A Shopify webáruházad készítése előtt megfordulhat a fejedben, hogy ennek a platformnak is megvannak az előnyei és a hátrányai. Nyilván kíváncsi vagy arra, hogy hogyan tudod majd kivitelezni a már meglévő vagy még kialakulóban lévő áruházad online térbe való integrálását anélkül, hogy bármilyen negatív élményben részesülnél.

Cikkünkben összegyűjtöttük számodra a Shopify webáruház készítésével és indításával kapcsolatos előnyöket és hátrányokat, hogy megkönnyítsük számodra a döntést és nyugodt szívvel vághass bele az online áruházad készítésébe.

Mi is az a Shopify?

Shopify webáruház készítés

Arról, hogy mi is az a Shopify már egy korábbi cikkünkben írtunk. Amennyiben még új vagy a témában és nem olyan régen kezdtél még el azon gondokozni, hogy érdemes lehet online áruházat nyitnod, jó döntés lehet először ez ügyben tájékozódni. A legrövidebben azonban úgy foglalható össze a válasz erre a kérdésre, hogy a Shopify egy olyan vezető kereskedelmi platform, ahol bárki könnyedén elkezdhet egy online áruházat és forgalmazhatja a termékeit. A vállalkozók százezrei választják ezt a platformot több mint 175 országból céljaik elérésének érdekében. Itt mindenki megtalálhatja a számításainak megfelelő lehetőségeket, így bátran belekezhetsz a saját ötleteid megvalósításába, ezen a könnyen kezelhető felületen.

Előnyök

Lássuk először is az előnyöket a Shopify webáruház készítésével kapcsolatban. Érdemes mindegyiket egyessével megfontolni és átgondolni, hogy kiderüljön, amennyiben valóban ez a platform a legmegfelelőbb számodra. Az előnyök és hátrányok elolvasása után egészen biztos, hogy meg tudod hozni ezt a döntést.

1. Nem szükséges programoznod!

Ez jó hír azoknak, akik nem igazán érzik magukat az informatika ördögeinek. A Shopify oldalán könnyedén összeválogathatod, majd összerakhatod azokat az elemeket, amelyeket fontosnak és nélkülözhetetlennek tartasz az oldalad szerkesztése során. Nagyon könnyen kezelhető az oldal és a biztonsággal sem kell külön foglalkoznod, ugyanis a Shopify ezt megoldja neked. Nagyon könnyű dolgod van továbbá azon a téren is, hogy a platform rengeteg oktató videót és cikket tesz közzé számodra, még könnyebbé téve az oldalon való boldogulást. Azonban, ha úgy érzed még így is elakadnál, ne bánkódj, egy Shopify Expert bármikor a segítségedre lehet, akár egy teljes Shopify webáruház készítése, akár néhány felmerülő kérdés megválaszolására.

2. Webáruházad hirdetése több platformon is

Hirdetés több platformon is

Szerencsés helyzetben vagy, amennyiben ezt a platformot választod online áruházad készítéséhez, ugyanis számos lehetőség nyílik arra, hogy más oldalakon is könnyedén hirdethess. Amazon, Facebook, eBay, Pinterest vagy Instagram? Mindegyik oldalon könnyen hirdetheted Shopify áruházad anélkül, hogy plusz köröket kelljen tenned. Egyszerűen csak be kell állítanod ezeket az opciókat. Ez a sok lehetőség nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy sikeressé válhasson a webáruházad, hiszen minél többen látják az oldalad hirdetését, annál könnyebben szerezhetsz magadnak egyre több vásárlót. Minél több vásárlóval rendelkezel, annál nagyobb az esélye annak, hogy ingyen reklámot biztosítanak neked azáltal, hogy beszélnek rólad másoknak, akik szintén online áruházad termékeiben találják meg a számításaikat.

3. Több mint 70 különböző sablon és rengeteg plusz applikáció

Az oldalon rengeteg sablon közül választhatsz, amelyek alapján megalkothatod a lehető legjobb webáruház oldalát, amely rengeteg vásárlót vonz be a különleges és egyedi sablonjaival. A Shopify platformján több mint 70 különböző sablonból választhatsz, amelyek közül ingyenes, illetve fizetős opciók is a rendelkezésedre állnak, mindez attól függ, hogy van-e lehetőséged egy kicsit többet költened az egyediség elérésének érdekében. A különböző applikációkkal kapcsolatban is szintén ugyanez a helyzet. A Shopify App Store-ból könnyedén megvásárolhatod a számodra nélkülözhetetlen alkalmazásokat, amelyek szintén hozzájárulnak ahhoz, hogy egy különleges oldalt hozhass létre.

4. Cloud hosted platform

A Shopify webáruház készítésének előnyei közé sorolható az, hogy az oldal a felhőben található és nem egy self-hosted oldalról van szó. Ez azt jeletni, hogy nem kell azon aggódnod, hogy hirtelen leállna a rendszer, ami egy szerver alapú webáruház esetében könnyedén probléma lehet. A Shopify webáruházban továbbá pontosan a cloud hosted platformból adódóan rengeteg terméket tölthetsz fel anélkül, hogy összeomlana a rendszer. Ez ismételten nagyon hasznos funkció azok számára, akik egyszerre több terméket is forgalmaznak.

5. Vevőszolgálat:

Vevőszolgálat

A Shopify 24 órás lehetőséget kínál azzal kapcsolatban, hogy bármilyen felmerülő kérdést vagy problémát azonnal kezelni tudjon. Ez nagyon hasznos lehet, ugyanis így nem kell attól tartanod, hogy órákat kell várnod ahhoz, hogy visszatérhess a munkádhoz.

Hátrányok

1. Árak

A Shopify esetében számos helyzetben a zsebünk mélyére kell nyúlni akkor, hogyha igazán jó oldalt szeretnénk készíteni mindenféle extra elemmel. Sajnos nagyon sok Shopify áruház néz ki hasonlóan azért, mert az oldal tulajdonosa nem fizetett többet egy egyedibb megoldásért. A sablonok között számos túlárazottat találhatsz, továbbá a különböző applikációk közül is találhatsz olyat, amely egy kicsit sokba kerül és gyakran el lehet veszni a drága alkalmazások erdejében. A vásárlók által leadott rendelések után tranzakciós díjat számol fel a Shopify, az általad használt csomagnak megfelelően. A csomagok között is számos olyat találhatsz, amely nem biztos, hogy a pénztárcádnak megfelelő. Ezért fontos végiggondolnod, hogy mennyit is tudsz költeni az áruházad elkészítésére, amelyben segítségedre lehet két korábbi cikkünk.

2. Az oldal kezelése

Az oldal kezelése

Mint ahogyan azt fentebb már írtam, a Shopify oldala nagyon könnyen kezelhető, nem okoz problémát még azok számára sem, akik nem rendelkeznek különösebb informatikai vagy programozói szaktudással. Ugyanakkor fontos említést tenni arról, hogy a plusz applikációk néhol már szakembert igényelnek, vagy neked kell tanulnod a webfejlesztéssel kapcsolatban, amely sok időt vehet igénybe. Szerencsére ez a probléma könnyen orvosolható, hogyha fel vagy készülve egy kis plusz kiadásra és felbérelsz egy Shopify Expert csapatot.

Összegzés

Összességében a Shopify webáruház készítése több előnnyel, mint hátránnyal rendelkezik, így ha van lehetőséged arra, hogy egy kicsit többet költs, határozottan jól jársz egy Shopify áruházzal. Bár számos esetben túlárazottnak érezhető az oldal igénybevétele, a webáruházad elkészítése után határozottan kevesebb fejfájásban lesz részed és még ezzel kapcsolatban is könnyen segítségre találhatsz vagy a vevőszolgálat vagy egy Shopify Expert személyében. Továbbá egészen biztos, hogy a webáruházad elkészülte után nagy sikere lesz a vásárlóid körében a különleges és egyedi kinézetnek.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: email

Tetszett a cikk?
Olvasd el a többi írásunkat is!