fbpx Skip to content

Shopify vagy WooCommerce? Melyiket válasszam?

Sárvári Nelli

Sárvári Nelli

Összehasonlítva a Shopify-t és a WooCommerce-t megállapíthatjuk, hogy hatalmas csata folyik a két e-kereskedelmi platform között. A Shopify-nak több mint 800 000 online üzlete van, míg a WooCommerce az internet legelterjedtebb e-kereskedelemi felületének vallja magát. Azonban melyik is lenne jobb számodra? Shopify vagy WooCommerce?

A Shopify egy megbízható és könnyen használható platform, számos jól használható sablonnal és segítőkész vevőszolgálattal. Itt egy erős lábakon álló oldalért fizetsz.

A WooCommerce bármilyen WordPress oldalt egy ütős online üzletté változtat. Ez egy nyílt forráskódú felület, tehát bárki ingyen elérheti és használhatja, ezáltal ideálissá válik azok számára, akik szeretnének egy kicsit spórolni – habár fizetni kell a tárhelyért és a biztonságért egyaránt. A platform segítségével egy olyan online áruházat készíthetsz, amelyet teljesen a saját ízlésed szerint szabhatsz magadra, amennyiben tudsz programozni (vagy alkalmazol valakit, aki tud).

Ebben a cikkben összehasonlítom ezt a két e-kereskedelemmel foglalkozó platformot különböző aspektusok alapján (előnyök és hátrányok, használat, funkciók, árak, biztonság), hogy könnyebbé tegyem a választást azok számára akik még nem tudtak dönteni, melyik felületet is használják inkább.

Advantages and disadvantageswoocommerce

Előnyök és hátrányok

Előnyök

Shopify:

 • nem szükséges programozni tudni ahhoz, hogy egy online áruházat üzemelj, illetve hosting és az ehhez szükséges biztonsági megoldásokat is biztosítja a rendszer
 • a hét minden napján és órájában elérhető az ügyfélszolgálatuk, amennyiben kérdésed adódna
 • más platformokat (Amazon, Facebook, eBay, Pinterest) is megjelölhetsz az eladás színteréül, hiszen ez is egy beépített lehetőség

WooCommerce

 • a programozás során bármilyen kinézetet adhatsz az oldaladnak, kiemelkedhetsz mások közül
 • könnyedén megvalósíthatod az e-kereskedelemmel kapcsolatos álmaidat az oldal rugalmasságából adódóan
 • ingyenesen letölthető, és a bővítmények többnyire reálisan árazottak
Hátrányok

Shopify

 • a vásárlók által leadott rendelések után tranzakciós díjat számol fel a Shopify, az általad használt csomagnak megfelelően

WooCommerce

 • működtetéséhez komolyabb technikai tudásra van szükséged, és az esetek többségében programozási szaktudás kell a webáruház adotságainak kihasználásához
shopify vagy woocommerce

Használat

A Shopify használata sokkal egyszerűbb a WooCommerce platformjával összevetve, nem igényel szaktudást a programozás terén. Az alábbiakban olvasható egy vélemény ezzel kapcsolatban:

„ A Shopify segítségével egy könnyen átlátható oldalt tudtam készíteni (amit nem is gondoltam volna), és ez nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a termékeim kiemelkedők legyenek.”

A Shopify gondoskodik a webáruház-üzemeltetéssel kapcsolatos technikai beállítások többségéről, így az informatikai tudás nem elvárt. Továbbá nem szükséges semmit sem letöltened, karbantartanod vagy fejlesztened, és a biztonsági intézkedésekkel kapcsolatban sem kell különösen aggódnod. Ezzel szemben a WooCommerce oldalán egy kicsit többet kell dolgoznod az előbb felsoroltakkal kapcsolatban; saját magadnak kell az oldalt karbantartani és megtenni a szükséges óvintézkedéseket a biztonsággal kapcsolatban.

Table with laptop

Funkciók

Mindkét platform rendelkezik olyan funkciókkal, amelyekre szükséged van ahhoz, hogy egy sikeres online e-kereskedelmi vállakozást indíthass. A különbség az alapcsomagban megtalálható appokban keresendő.

 • Elfelejtett kosár

A Shopify egyik kiemelkedő funkciója, hogy figyelmezteti a vevőket egy e-mailben, amennyiben véletlenül a kosárban maradt egy kiválasztott termék és nem vásárolták meg azt. Ez a funkció azért is fontos, mert a fogyasztók úgy folytathatják a vásárlást, hogy nem kell újra megadniuk az összes adatukat, ezáltal nem fogod elveszíteni a potenciális vevőket.

 • Több platform használata

Mindkét felület alkalmas arra, hogy eladhass az Amazonon, eBayen, Instagramon, Facebookon egyaránt. Az egyetlen különbség mindösszesen az, hogy a WooCommerce esetében fizetned kell 79 dollárt ahhoz, hogy ezeken az oldalakon eladhass (a Facebook kivételével, mert az ingyenesen elérhető). Ezzel szemben a Shopify nem számol fel plusz költséget egyik platform esetében sem.

 • Szállítás

Mindkét platform ingyenes szállítást engedélyez a világ bármely pontjára, azonban a Shopify messzebb megy ennél és a partnerei között tudja a USPS-t, a DHL Expresst, a UPS-t és a Canada Postot, így időt és energiát takarít meg neked ezzel, hiszen nem kell külön keresgélni a szállítócégek között.

Összességében a Shopify sokkal több beépített lehetőséggel rendelkezik. Az alapcsomagban megtalálhatók például olyan funkciók, mint a jelzés az elfelejtett kosárról, kedvezményes kódok, korlátlan termékek, weboldal és blog, több mint 100 fizetési lehetőség. A legtöbb, a platformon alapból meglévő funkció egyből és ingyen használható, míg a WooCommerce esetében pénzbe kerül, és külön meg kell venni.

Prices

Árak

A Shopify-nak fix árai vannak, míg a WooCommerce ilyen téren rugalmasabb. Az előbb említett platform ára 29 dollártól 299 dollár is lehet egy hónapra, míg az utóbb említett ingyenesen letölthető, azonban utólag kell fizetni a fenntartásért, a biztonságért, a cég interneten elérhető címéért és a különböző plusz költségekért. Nézzük meg az árakat:

Shopify:

 • Shopify Basic: 29 dollár/hónap
 • Shopify: 79 dollár/hónap
 • Advanced Shopify: 299 dollár/hónap
 • Shopify Plus: egyedi havidíj

WooCommerce:

 • Starter: 13,99 dollár/hónap
 • Plus: 17,99 dollár/hónap
 • Pro: 31.99 dollár/hónap

A Shopify egy 14 napos ingyenes próbaidőszakot, míg a Woocommerce 30 napos pénvisszafizetési lehetőséget garantál.

Security

Biztonság

A magas szintű biztonság kifejezetten fontos minden weboldal esetében, különösen igaz ez online áruházak számára.

A Shopify felületén a biztonság garantált és folyamatosan megfigyelés alatt áll, hogy biztosan ne legyél a hackerek áldozata. Beépített SSL (Secure Sockets Layer) rendszerrel rendelkezik a myshopify.com-os domained, amely nem engedi, hogy bármilyen személyes információ kiszivároghasson. Továbbá PCI-DSS (Payment card Data Security Standard) rendszerrel is rendelkezik, így legális módon elfogadja a kártyás vásárlást, és már az első naptól kezdve fizethetnek így a vásárlóid. A WooCommerce azonban a WordPress felülettel dolgozik, tehát teljes mértékben saját működtetésű és nincs alapból beépített biztonsági rendszere. Nem rendelkezik sem SSL, sem PCI-DSS rendszerrel, így a biztonság is nagy figyelmet igényel akárcsak annak a lehetőségnek a beállítása, hogy kártyával fizessenek online a termékeidért.

Összegzés – Shopify vagy WooCommerce?

A Shopify tehát egy jobb lehetőség, amennyiben

 • a hét minden napján és órájában szeretnéd ha biztonságban lenne az online e-kereskedelmi vállalkozásod
 • rövid időn belül szeretnéd megnyitni webáruházadat mindenféle technikai előképzettség nélkül
 • könnyen kezelhető sablonokra van szükséged.

Ezzel szemben a WooCommerce egy jobb lehetőség, amennyiben

 • egy olyan projektbe kezdenél bele, amelyet teljesen magadra szabhatsz
 • egy olyan online áruházat szeretnél, amellyel a világ szinte minden táján sok embernek tudsz hirdetni
 • szakmai tudással rendelkezel és saját magad szeretnéd csinálni az arculatot és a hosting beállításokat.

Mindent összevetve azonban a Shopify platformja a mai nap nyertese. Mindkét felület nagyszerű, azonban a Shopify sokkal több beépített eszközzel rendelkezik, könnyebben kezelhető és azonnal elkezdheted online áruházad megvalósítását. Továbbá, nincs vita az árakkal kapcsolatban sem, hiszen minden egyértelműen be van árazva.

via WebsiteBuilderExpert

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Tetszett a cikk?
Olvasd el a többi írásunkat is!