fbpx Skip to content

Shopify vagy Magento? Nehéz a döntés? Mi segítünk!

Sárvári Nelli

Sárvári Nelli

A Shopify és a Magento két nagyon népszerű e-kereskedemi felület manapság. Mindkét oldalnak megvan a saját előnye és hátránya. Lássuk melyek ezek!

A Shopify egy könnyen kezelhető felület, hiszen egy havidíjért cserébe mind a kezdő, mind a haladó webáruházak könnyedén hirdethetik magukat.

A Magento egy nyitott forráskódú platform, olyan, mint a WordPress, könnyedén letöltheted a számítógépedre, habár fizetned kell a hostingért (kb. 10 dollár havonta), a biztonságért és a plusz applikációkért. Ez egy jól működő platform, azonban nehéz elérni az álmaidat a segítségével, amennyiben nem tudsz programozni. Az oldal sokkal inkább nagyobb vállalkozások számára lehet hasznos, akik rendelkeznek külön informatikai csapattal.

A fentiekből következően joggal teheted fel a kérdést: Shopify vagy Magento az alkalmas az én webáruházam működtetéséhez?

Egy korábbi bejegyzés során már összehasonlítottam a Shopify-t és a WooCommerce-t, ebben a cikkben azonban a Magento-t veszem górcső alá, hogy ismételten segítséget nyújthassak a választással kapcsolatban.

shopify vagy magento

Előnyök és hátrányok

Előnyök

Shopify

 • több csatornán is hirdethetsz (Facebook, Instagram, eBay)
 • több mint 70 mobilon is működőképes sablonnal rendelkezik (10 ingyenes és 64 prémium lehetőség)
 • rengeteg plusz applikációból lehet választani, amelyekkel növelheted a webáruházad honlapjának kinézetét

Magento

 • a Magento Forum rengeteg felhasználóval rendelkezik, így azonnal választ tudnak adni kérdéseiddel kapcsolatban
 • nagyon rugalmas az oldal azzal kapcslatban, hogy hogyan készíted el a webáruházad dizájnját – amennyiben tudsz programozni
 • a rendszer alkalmas közép- illetve nagyvállalkozások számára, ahol megvan a csapat saját fejlesztői részlege
Hátrányok

Shopify

 • az oldal minden vásárlás után tranzakciós díjat számol fel
 • könnyedén el lehet veszni a drága applikációk között

Magento

 • az oldal nem lesz a kezdők barátja, a software olyan fejlesztéseket használ, amelyek szintén fejtörést okozhatnak és ehhez már programozási szaktudásra van szükség
 • nem túl egyszerű installálni a rendszert
 • mindenféleképpen szerver- és nem tárhelyszolgáltatás javasolt az üzemeltetéshez (magas üzemeltetési költség)
 • az extension-ök (appok) nagyon magas árfekvésűek
Working

Használat

Amennyiben egy nehezen használható platformot választasz, nagy munka lehet olyan e-kereskedelmi oldalt készíteni, amelyet szeretnél. Ez akár a céged teljes arculatát is roncsolhatja.

Tény, hogy a Shopify-t sokkal egyszerűbb használni, mint a Magento-t. A Shopify oldalán egyszerűen változtathatod az elemeket, ezáltal pontosan olyanra tervezheted a webáruházadat, amilyenre Te szeretnéd.

A Magento-val a tanulási folyamat elég meredek a Shopify-hoz képest, ugyanis el kell sajátítanod a programozási szaknyelvet, vagy alkalmaznod kell egy fejlesztőt ahhoz, hogy elkészíthesd az online áruházadat. Bár sokkal rugalmasabb és több lehetőséged van, sokkal trükkösebb a használata is.

functions

Funkciók

 • Elfelejtett kosár

A Shopify és a Magento is rendelkezik ezzel a funkcióval. Automatikusan küld egy e-mailt azoknak a vásárlóknak, aki elhagyják az oldalt még mielőtt fizethettek volna.

 • Több platform használata

A Shopify felületén hirdethetsz az Amazonon, Pinteresten, Instagramon, Facebookon egyaránt, míg a Magento a Facebookon, Instagramon, eBayen ad erre lehetőséget.

 • Szállítás

A Shopify a partnerei között tudja a USPS-t, a DHL Expresst, a UPS-t és a Canada Postot, így időt és energiát takarít meg neked ezzel, hiszen nem kell külön keresgélni a szállítócégek között.

A Shopify sokkal több eszközzel rendelkezik az eladások terén a Magento-hoz képest, számos lehetőség alapból része a csomagnak, míg a Magento esetében csak plusz drága letöltések árán jutsz hozzá ezekhez.

Money

Árak

A fő különbség a két platform között az, hogy a Shopify hosted, míg a Magento self-hosted platform. Az előbbi esetében minden hostinggal kapcsolatos nehézséggel való megbirkózást magára vállal az általad választott csomag, míg az utóbbi esetében – habár ingyenesen letölthető – külön kell fizetned a weboldal hostingolásáért, biztonságáért, a domainedért és a különböző extrákért.

Shopify:

 • Shopify Basic: 29 dollár/hónap
 • Shopify: 79 dollár/hónap
 • Advanced Shopify: 299 dollár/hónap
 • Shopify Plus: egyedi havidíj

Magento

 • Startup: 9,95 dollár/hónap
 • Grow Big: 19,95/hónap
 • GoGeek: 29,95 dollár/hónap

Bár a Magento költségkímélőbbnek tűnik a havidíjak terén, mégis sokkal több plusz kiadással jár, akár több ezer dollárt is kifizethetsz – ez függ attól, hogy melyik webfejlesztő cég csinálta az adott plusz applikációt vagy témát.

magento

Vevőszolgálat

Minél egyszerűbben fel lehet venni a kapcsolatot egy adott platform vevőszolgálatával, annál hamarabb folytathatod az eladás megszokott menetét. Ezért fontos, hogy a platform gyorsan és hatékonyan tudjon segítséget nyújtani.

A Shopify vevőszolgálata a nap minden órájában elérhető, a közösségi médián keresztül is tudnak segítséget nyújtani, a közösségi fórumon is megtalálhatók, továbbá az e-mail, videó útmutatók és magas szintű szakmai segítség is elérhető, amennyiben erre lenne szükséged.

A Magento számos útmutatással rendelkezik a felmerülő kérdéseket illetően. Lépésről lépésre leírják, hogy mit kell tenned, amennyiben valami nem a tervezett módon sikerül működtetni. A Magento mellett a SiteGround vevőszolgálatához is csatlakozhatsz, ahol csillagos ötöst adhatunk a segítségadás gyorsaságára és hasznosságára egyaránt. Az oldal professzionálisabb segítséget tud nyújtani a Shopify-hoz képest.

Összegzés – Shopify vagy Magento?

Összességében a Shopify sokkal használóbarátabb a Magento-hoz képest. Sokkal gyorsabban elkezdheted az online webáruházadat és mindig elérhető a segítség. A Magento sokkal inkább egy projekt. Sok időbe kerül, hogy tökéletesítsd a technikai szakmai tudásodat, és nagy mértékben függeni fogsz az oldal fórumjától és a fejlesztőktől.

Abban az esetben használd a Shopify-t, amennyiben

 • gyorsan neki akarsz kezdeni a webáruházad üzemeltetéséhez
 • korábban már használtál valamilyen más hasonló platformot (Wix, Squarespace, Weebly) és váltani szeretnél
 • épp csak elkezdted a e-kereskedelmi vállakozásod, de szeretnél kiépíteni egy nagyobb vásárlóközönséget.

Abban az esetben használd a Magento-t, amennyiben

 • rendelkezel programozási ismeretekkel, és közepes vagy nagyobb vállalkozást szeretnél kiépíteni az online térben
 • teljesen szabad kezet szeretnél az oldalad kreatív megjelenítéséhez
 • már vannak vásárlóid korábbról, akár globálisan is.

via WebsiteBuilderExpert

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
webáruház blog indítása

Útmutató webáruház blog indításához

Manapság egyre nagyobb teret hódítanak maguknak az audiovizuális tartalmak a különböző online felületeken, ezért sokan azt gondolják, hogy egy üzleti blog üzemeltetése egy webshop esetében

Tetszett a cikk?
Olvasd el a többi írásunkat is!