fbpx Skip to content

Shopify kisokos, avagy mi is az a Shopify?

Sárvári Nelli

Sárvári Nelli

A Shopify egy kereskedelmi platform, amelyen bárki elkezdhet egy online üzletet, és könnyedén eladhatja a termékeit.

A Shopify 10 évvel ezelőtt kezdődött az alapító Tobias Lütke személyes történetével. Tobi snowbardokat szeretett volna eladni az akkoriban ‘Snowdevil’-ként elnevezett cégével. Egy kis idő elteltével rájött, hogy nagyon nehéz online reklámozni a snowboardokat egy könnyen használható elektronikus kereskedelmi felület nélkül. Ekkor döntötte el, hogy csinál egy ilyen felületet, és ennek hatására született meg a már említett platform.

Ez a platform ma már egy vezető kereskedelmi felület, üzletek széles tárháza számára. Teljesen mindegy, hogy online, a közösségi médián, egy üzletben vagy a kocsid csomagtartójából árulsz, a Shopify minden esetben hasznos társad lehet. Az első üzlet tulajdonosa ezen a platformon Tobi volt, és azóta a fő küldetés nem más, mint hogy könnyebbé tegyék a kereskedést mindenki számára.

Business planing

Hogyan működik a Shopify?

Lehetsz egy feltörekvő ékszertervező, aki el akarja adni a termékeit, vagy egy zenész, aki a legújabb művét szeretné piacra dobni, vagy csak szimplán növelni szeretnéd a vállalkozásodat, ez a platform minden esetben a segítségedre lehet. Vállalkozók százezrei választják több mint 175 országból céljaik elérésének érdekében. Lássunk néhány ezzel kapcsolatos 2019-es adatot:

  • a 2019 júniusi Shopify Unite konferencia során kiderült, hogy 820 000 vállalkozó használja már az oldalt
  • az „aktív” üzletek meghaladják az 500 000-et
  • több mint 5 300 Shopify Plus üzlet működik
  • a vállalkozók több mint 1 000 000 üzlettel rendelkeznek 175 különböző országban
  • a platform a harmadik legnagyobb online kereskedő Amerikában az Amazon és az eBay után.

Számos különböző termék találhat gazdára ennek a rendszernek a közreműködésével. Amennyiben már tudod, hogy mit szeretnél eladni, akkor is érdemes lehet átnézni az alábbi termékek és szolgáltatások listáját, hiszen ezekkel az ötletekkel akár a már meglévő vállalkozásodat is növelheted.

  • Kézzelfogható termékek pl.: kézzel készített ékszerek, fürdőbombák, ajándékdobozok; gyárban előállított áruk; vagy egy olyan produktum, amely dropshippelve kerül a vásárlókhoz.
  • Digital products pl.: email sablonok, online kurzusok, letölthető hanganyagok
  • Szolgáltatások és konzultációk online való lefoglalása pl.: fogorvos, life coach, belsőépítész
  • Tagságok pl.: különbőző előfizetési csomagok
  • Kurzusok pl.: különböző anyagok elsajátításához

A fent említett néhány lehetőség csak egy kis ízelitő, hiszen a platformon való hirdetés határa a csillagos ég, itt mindenki megtalálhatja a számításainak megfelelő lehetőséget. És, hogy kik használják a Shopify-t? Nagy márkák, akárcsak a Nestlé, Pepsi, Budwiser, Penguin Books, Tesla Motors, Red Bull stb.

Businessman

Mit jelent a Shopify Expert?

A Shopify Experts Marketplace lehetőséget ad a vállalkozóknak, hogy olyan szakértők közül választhassanak, akik a segítségükre lehetnek akkor is, ha már korábban elkészült Shopify üzlettel rendelkeznek, vagy még csak most kezdenek hozzá.

Amennyiben egy új vállalkozást indítanál és szükséged lenne egy kis segítségre az Experts Marketplace egy jó lehetőség a kezdéshez. Egy szakértő segítsége nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy az online vállalkozás hatékonyan beindulhasson és megfelelhessen a vállalkozó komplex és egyedi kívánságainak.

Hogyan kapcsolódik a Digiloop a Shopify-hoz?

A Digiloop csapata több évtizedes e-kereskedelmi és fejlesztői tapasztalattal rendelkezik, továbbá több mint öt éve foglalkozunk ezzel a rendszerrel. Shopify Expert és Shopify alkalmazás fejlesztő cég vagyunk. Így széleskörű tapasztalattal rendelkezünk, mind itthoni, mind külföldi elégedett ügyfelekkel. Segítségünkkel bárki könnyedén elindíthatja vagy tökéletesítheti vállalkozását a Shopify-on, illetve kérhet tanácsot, amennyiben elakadt.

shopify

via Shopify Blog 1Blog 2, AcquireConvert

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Tetszett a cikk?
Olvasd el a többi írásunkat is!